Nickerie.Net, vrijdag 22 augustus 2008


SLM moet USD50 verhoging terminal fee onderbouwen

Lorenzo Irion, 21/08/2008

Paramaribo - Verhoging van de terminal fee voor vertrekkende passagiers was gisteren een van de agendapunten op de reguliere Raad van Ministers (RvM). Volgens vicepresident Ram Sardjoe zijn al gesprekken hierover gaande, maar zijn er nog geen besluiten genomen in die kwestie. De vicepresident antwoordt bevestigend op een vraag of de de verhoging van deze belasting niet los staat van de inkomsten van de SLM. “Maar het heeft ook te maken met andere factoren waaronder de brandstofprijs. En niet alleen in Suriname wordt er ingespeeld op deze factor, maar ook in het buitenland. Nederland heeft een nieuwe belasting geïntroduceerd onder de noemer milieuheffing, maar het komt op hetzelfde neer”, weet de vp.

Het is volgens hem nodig om deze verhoging door te voeren om het nationaal vliegbedrijf in stand te houden. Het kan volgens hem niet anders, omdat Surinam Airways geïnvesteerd heeft in de luchthaven. Hij voegt er aan dat nog moet worden nagegaan hoe in de toekomst met deze kwestie zal worden omgegaan. Volgens minister Richel Apensa van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) is de aanpassing van de terminal fee inderdaad nog in behandeling. “De SLM vraagt om een verhoging van 10 naar 60 Amerikaanse dollar. Een verhoging van 50 US dollar voor elke vertrekkende passagier”.

dWT archieffoto Het vliegtuig van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) op de luchthaven Zanderij. SLM wil een terminal fee invoeren, een maatregel waar de regering meer informatie over wil hebben, maar wel begrijpt dat de SLM geinvesteerd heeft op de luchthaven.-.

Gevraagd is aan de SLM-top om deze verhoging te motiveren. Apensa zegt dat de 'national carrier' moet investeren in nieuwe apparatuur en de accommodatie op de luchthaven, terwijl de steeds stijgende brandstofprijs een behoorlijke vinger in de pap heeft. Ze weet ook dat een eerdere verhoging van de terminal fee was aangehouden. Het komt erop neer dat de fee nu echt aan een aanpassing toe is. Aan de hand van de eerder genoemde factoren en verhogingen laat de bewindsvrouwe indirect doorschemeren dat een eventuele verlaging van de vliegtarieven er voorlopig niet inzit.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

22-08-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics