Nickerie.Net, maandag 25 augustus 2008


Suralco-top wil overleg met minister Rusland
Geplaatst: 25/08/2008

Paramaribo -  De Suralco-top uit Sao Paulo is wakker geschud door uitspraken van minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) afgelopen woensdag. De bewindsman maakte duidelijk Suralco niet nodig te hebben om de bauxietvoorkomens in West-Suriname te mijnen. Na deze uitspraken heeft Suralco haast om met de bewindsman te gaan onderhandelen.

Afgelopen vrijdag vroeg de multinational telefonisch om een bespreking op 2 september in Suriname te houden. Minister Rusland heeft tijdens dat telefonisch onderhoud nogmaals duidelijk gemaakt dat hij, noch president Venetiaan, sinds maart dit jaar formeel een schrijven heeft ontvangen over de zienswijze van Suralco omtrent West-Suriname.

Intussen heeft NH de statuten en het regeringsbesluit betreffende het Surinaams Aluminiumbedrijf AlumSur naar het ministerie van Justitie en Politie opgestuurd. Het ministerie van Justitie en Politie moet een resolutie klaarmaken, waarna president Ronald Venetiaan deze stukken in behandeling kan nemen, meldt Rusland.

De onderhandelingen tussen de BHP Billiton en de Surinaamse onderhandelingsgroep over de exploitatie van de bauxietvoorkomens in West-Suriname zijn ook in volle gang. Het overleg moet ertoe leiden dat er een samenwerkingsovereenkomst tussen AlumSur en BHP Billiton wordt getekend. Samenwerken met een derde bedrijf is momenteel toekomstmuziek.


Gregory Rijssen
 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

25-08-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics