Nickerie.Net, dinsdag 26 augustus 2008


Nickerie bezocht door hooggeplaatste Brahma Kumari
Geplaatst: 26/08/2008

Nickerie -  Brahma Kumari (BK) Raji heeft haar driedaags bezoek aan Nickerie succesvol afgerond. Deze hooggeplaatste Brahma Kumari is afkomstig uit Mount Abu in Rajasthan, India. BK Raji, die op een speciale missie is in het Caribische gebied, zegt dat haar missie erop gericht is om de boodschap van innerlijke vrede in de verschillende landen te prediken en mensen ervan bewust te maken dat zij op die manier dichter bij de Allerhoogste kunnen komen. Dit is volgens haar beter dan steeds streven naar alleen het materialistische op aarde. Tijdens haar bezoek aan het district heeft BK Raji een beleefdheidsbezoek gebracht aan de districtscommissaris en enkele andere prominenten van het district. Nastreven van het materialistische is volgens BK Raji nog geen compleet levenspakket als het spirituele gedeelte ontbreekt en mensen geen tijd schenken aan God.

BK Raji vermeldde dat Brahma Kumariís de innerlijke spiritualiteit en goedheid van ieder menselijk wezen erkennen. Ze helpen mensen om deze goedheid steeds positief in zichzelf te herontdekken. BK Raji gaf ook te kennen dat de Brahma Kumariís een nauwe band hebben met ngo's en dat de beweging een adviserende status heeft bij de Unicef en grote projecten wereldwijd uitvoert. Een van deze grote projecten is naar zeggen van BK Raji het programma "Million minutes of peace". Aangegeven is verder dat de Brahma Kumariís, die in meer dan 120 landen vestigingen hebben, vrijwillig verschillende cursussen en studiethemadagen op het gebied van meditatie, positief denken en stressmanagement verzorgen. Deze lessen zijn gericht op morele en spirituele waarden, begrip van krachten en kwaliteiten van elk mens en de ontwikkeling van persoonlijke integriteit.

BK Raji, die een goed gemotiveerde spirituele schrijfster is, zei dat een van de basisopvattingen van de Brahma Kumariís is dat men, door zelf een "beter" mens te worden, de wereld in positieve zin kan veranderen. BK Raji had in het Brahma Kumariís Centrum te Nationaal Project een workshop gehouden over Ďanger managementí, om te leren effectief om te gaan met boosheid. BK Raji benadrukte tenslotte dat niet alleen het materiele telt, maar meer nog het spirituele en de diepe connectie met God, om te geraken tot een leven vol van vrede, geluk, eenvoud, eerlijkheid, liefde en tolerantie.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

25-08-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics