Nickerie.Net, maandag 01 september 2008


Aanwezigheid milieupolitie in Nickerie werpt vruchten af

Asha Chaturi, 29/08/2008

NIEUW-NICKERIE - Met de zichtbaarheid van de milieupolitie in Nickerie lijkt het erop alsof een groot deel van de gemeenschap aldaar bewuster is geworden van milieuvervuiling, en minder onverantwoord met vuil omgaat. Dit zegt Anand Ramsaran, hoofd van Milieubeheer, afdeling Nickerie aan dWT.

Twee leden van de milieupolitie in Nickerie inspecteren het afval dat een Chinese restauranthouder steevast dumpte naast de markt.-dWT foto/ Asha Chaturi .Twee leden van de milieupolitie in Nickerie inspecteren het afval dat een Chinese restauranthouder steevast dumpte naast de markt.-dWT foto/ Asha Chaturi .

Ramsaran vindt het jammer dat enkelen nog niet beseffen waar het om gaat. Hij zegt zich te ergeren wanneer Milieubeheer het vuil opruimt en er toch burgers zijn die doorgaan met het vervuilen van het milieu.

Gistermorgen bleek bij controle van de milieupolitie dat een Chinese restauranthouder de gewoonte had om zijn afval en huisvuil in de avonduren naast de markt langs de G.G. Maynardstraat te dumpen. In een van de zakken lag een bon met de naam en het adres van bedoeld restaurant.

Hanoeman Jagdiespersad die vlak naast de ‘dumpplaats’ sinaasappels verkoopt, is niet te spreken over het gedrag van de restauranthouder. Hij zegt dat het niet de eerste keer is, maar dat er zeker twee keer in de week in de avonduren vuil wordt gedumpt naast zijn stand. Vaker heeft hij mensen moeten betalen om het vuil voor hem op te ruimen. De restauranthouder is aangeschreven om het vuil direct op te ruimen en hij krijgt ook een boete van SRD 350. Terry Castilho en Simone Pollard van de milieupolitie zijn reeds een maand in het veld en zeggen dat de mensen gehoor geven aan de instructies, wanneer zij worden aangesproken.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

31-08-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics