Nickerie.Net, maandag 01 september 2008


Lichte groei achtste Avondtweedaagse Plus Nickerie

Asha Chaturi, 30/08/2008

NIEUW-NICKERIE - Voorzitter Purcy Olivieira van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS) toonde zich gisteren best tevreden bij de start van de achtste BVSS/Fernandes Avondtweedaagse Plus. Veertien groepen met totaal 545 personen en twintig individuele lopers – bijna de helft komt uit andere districten – begonnen rond vier uur ‘s middags aan de eerste dag van de wandelmars. Volgens Olivieira, die vandaag meer deelnemers verwacht, is dat een groei van zes procent in vergelijking met vorig jaar. Het thema dit jaar is ‘Jeugd bewandel altijd het pad der deugd’ en de slogan ‘Alleen rolmodellen tellen’.

dWTfoto / Asha Chaturi De jongerengroep van de Bloedbank in Nickerie heeft het startterrein net verlaten voor de kilometerlange mars. Dit jaar nemen veertien groepen deel aan de BVSS-wandelmars in Nickerie onder het thema ‘Jeugd bewandel altijd het pad der deugd’. De slogan is ‘Alleen rolmodellen tellen’.-. De jongerengroep van de Bloedbank in Nickerie heeft het startterrein net verlaten voor de kilometerlange mars. Dit jaar nemen veertien groepen deel aan de BVSS-wandelmars in Nickerie onder het thema ‘Jeugd bewandel altijd het pad der deugd’. De slogan is ‘Alleen rolmodellen tellen’.dWTfoto / Asha Chaturi -.

Parlementariër Harriet Ramdien riep de ouders op rolmodellen te zijn, zodat de kinderen niet buiten, maar binnenshuis hun rolmodellen vinden. Lucia Kasanpawiro, die namens de districtscommissaris sprak, riep de jeugdigen op om goede keuzes te doen. De BVSS-voorzitter ontkomt er niet aan te moeten toegeven dat de ATD Plus van Nickerie niet genoeg gepromoot is. “Dat is te wijten aan de media”, stelt hij. “Tot nu toe moet de BVSS keihard betalen voor de promotie, terwijl we zelf geen winst maken.”

De voorzitter riep de media daarom op hun medewerking te verlenen en in plaats van commercieel ook sociaal bezig te zijn. Door het ondersteunen van activiteiten als de ATD Plus krijgen die meer bekendheid en kan het aantal deelnemers nog meer toenemen. Met de voorbereidingen voor het volgend jaar zal evenwel direct gestart worden, omdat de BVSS in 2009 eenieder wil bereiken en motiveren om mee te doen.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

31-08-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics