Nickerie.Net, donderdag 04 september 2008


Justitieminister Santokhi sleept verantwoordelijken lastercampagne voor het gerecht
Geplaatst: 04/09/2008

Paramaribo -  Justitieminister Chandrikapersad Santokhi heeft met betrekking tot de berichtgeving en het commentaar, verschenen in een ochtendblad (red. Suriname Times -  deze krant is eigendom van de voorzitter van BVD - deelgenoot van het Mammoetblok o.l.v. Desi Bouterse en wordt door velen in de samenleving gezien als spreekbuis van BVD / Mammoetblok) over zijn mogelijke betrokkenheid een vermeende koopovereenkomst met een drugscrimineel, maandagmorgen reeds zijn jurist, Freddy Kruisland, gebeld. De bedoeling was om juridische acties te ondernemen tegen de verantwoordelijken van de berichtgeving. Santokhi: ĎWij hadden de informatie reeds zondag in handen wat er op komst was vanuit een mediahuis. Ik zal ze nu in rechte aanvechten.í De bewindsman ervaart het bericht als zeer lasterlijk, beledigend en insinuerend.

Justitieminister Chandrikapersad SantokhiJustitieminister Chandrikapersad Santokhi

Ten overvloede benadrukt Santokhi dat het terrein gekocht is met een vermogen dat niet behoort tot het echtelijk vermogen. Zijn vrouw heeft zowel juridische als erfrechtelijke bepalingen gebruikt waarbij volgens de minister duidelijk bij notariŽle akte vastgelegd is dat haar vermogen niet behoort tot de huwelijksgemeenschap van goederen. ĎOok het aangekochte behoort niet tot de huwelijksgemeenschap van goederen. Wij hebben ons eigen privť- en zakelijk leven, waarbinnen er afspraken zijn gemaakt. Daarin wensen wij met rust gelaten te worden op basis van onze privacy en het grondwetsartikel.í Santokhi betreurt het daarom dat men berichten lanceert zonder het principe van hoor en wederhoor toe te passen en dat men doelbewust bezig is schade toe te brengen aan zijn persoon.

De raadsman van de minister, Freddy Kruisland, zegt dat hij vooralsnog geen informatie kan verschaffen over zijn cliŽnt. Hij verduidelijkte dat advocaten ook een beroepsgeheim hebben en dat zij functioneren binnen het kader van ereregels, welke door het Hof van Justitie zijn vastgesteld. Kruisland: ĎDus ook al zegt een cliŽnt tegen mij dat ik aan een ieder informatie mag verschaffen, dan nog mag ik dat niet doen. Beroepsgeheim is niet iets dat door een cliŽnt aan de jurist wordt opgelegd, maar het is het recht dat het aan de jurist oplegt.í

Zahier Azizahamad

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

04-09-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics