Nickerie.Net, donderdag 04 september 2008


Santokhi distantieert zich van handelingen gepleegd door vrouw
Geplaatst: 04/09/2008

Paramaribo -  ‘Binnen een gezin hebben beide partijen (man en vrouw, red.) bestuur over de huwelijksgemeenschapsgoederen. Beide partijen hebben zelfstandig het recht om aanschaffingen te doen. Zo heeft ook mijn vrouw het recht om zelfstandig aanschaffingen te doen. De aanschaffing van het perceel heeft zij gepleegd zonder betrokkenheid van mij als persoon of als minister. De aanschaffing is gepleegd door tussenkomst van notaris Lloyd Hirasingh en ook hij heeft mij op geen enkele wijze geïnformeerd. Ik heb als persoon of als minister geen enkel aandeel gehad bij de aankoop, voor, tijdens of na. Alles is buiten mij om gedaan en ik heb op geen enkele wijze enig aandeel en/of betrokkenheid gehad. Vandaar dat ik mij volledig distantieer van handelingen gepleegd door mijn vrouw voor wat betreft de aankoop van het perceel.’ Dit liet de minister van Justitie en Politie, Chandrikapersad Santokhi, gisteren duidelijk weten over de vermeende koopovereenkomst tussen zijn vrouw met de onlangs vermoorde August Adjoeba.

In de samenleving heeft de kwestie dat de minister vermoedelijk betrokken zou zijn geweest bij de koopovereenkomst, heel veel stof doen opwaaien. Volgens de bewindsman is het duidelijk dat de informatieverschaffing door een verdachte op een politiek podium en de berichten die daarop zijn losgelaten, duidelijk als doel hebben om hem zowel politiek als persoonlijk schade toe te brengen.

Santokhi zegt dat hij reeds zondag signalen van de inlichtingendienst had gekregen dat er zware aanvallen gericht tegen hem, op maandag zouden verschijnen in een ochtendblad. ‘Door valse, halve en verdraaide informatie te verschaffen over mij en mijn betrokkenheid bij de aankoop van een perceel aan de 2de Rijweg, heeft men doelbewust de zaken zodanig gepresenteerd, dat er een beoogde schade zou moeten ontstaan.’

De minister heeft de zaak de afgelopen periode op een rijtje gezet en kwam tot de conclusie dat er 3 aspecten zijn, namelijk zijn functioneren als minister en de activiteiten die daaraan gerelateerd zijn, de zakelijke transactie die gepleegd is door een koper en een verkoper bij de notaris, en als laatste het privé-leven van de minister en zijn gezin c.q. vrouw. In niet mis te verstane woorden gaf de minister aan dat hij ervan overtuigd is dat de aanvallen vanuit een criminele hoek komen die zich helaas niet op het beleid van de regering richten maar strikt op de minister. ‘Ook andere collega-ministers zijn het slachtoffer geworden hiervan.’

Over zijn privé-leven, dat ook besproken is, verwees de minister naar artikel 17 van de Grondwet waarin staat dat een ieder het recht heeft op eerbiediging van zijn privé-leven, zijn gezin, zijn woning en zijn eer en goede naam. ‘Mijn privé-leven is voor mij en mijn gezin en niet voor de buitenwereld. Deze minister kent zijn verantwoordelijkheid en weet ook wat zijn beperkingen zijn’, aldus de bewindsman tegenover journalisten.


Zahier Azizahamad

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

04-09-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics