Nickerie.Net, woensdag 03 september 2008


Weg naar Canawaima veerverbinding beter begaanbaar
Geplaatst: 03/09/2008

Paramaribo -  De meer dan dertig kilometer lange weg die leidt naar de Canawaima Ferry Terminal te Southdrain ondergaat langzamerhand veranderingen. Dit weggedeelte, dat reeds lange tijd veel automobilisten alsook landbouwers behoorlijke nachtmerries heeft bezorgd, zal over de gehele lengte geasfalteerd worden.

AMB Ballast Joint Venture, bestaande uit de twee aannemersbedrijven, Baitali en Ballast Nedam, hebben de weg al behoorlijk opgehoogd en voorzien van verscheidene lagen zand. De zwakke delen van de weg zijn door de plaatsing van geo-textiel stabieler gemaakt, dit ter voorkoming van eventuele breuken/verzakkingen. Het project wordt in zijn totaliteit gefinancierd door de Europese Commissie en het Europese Ontwikkelingsfonds. Royghton Int. Ltd en Ilaco Suriname N.V. voeren de ‘consulting’ uit.

Op 1 april 2007 is een aanvang gemaakt met de voorbereidingen tot asfaltering. Naar verwachting zal de weg op 1 december 2009 in zijn geheel worden opgeleverd. Landbouwers in dat gebied kijken elke dag naar de vorderingen op de weg. Zodra de weg gereed zal zijn, zal naar alle waarschijnlijkheid het reizen van en naar Guyana over de weg aanzienlijk toenemen.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

03-09-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics