Nickerie.Net, vrijdag 05 september 2008


Operatie ‘Beyond the Horizon 2008’ succesvol afgesloten: “A job is well done”
Geplaatst: 05/09/2008

Nickerie -  De humanitaire operatie Beyond the Horizon 2008 welke de afgelopen dagen in Coronie en Nickerie heeft plaatsgevonden, is gisteren officieel afgesloten op het schoolterrein van de OS Van Pettenpolder. Districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar kwalificeerde deze missie als succesvol. Shankar zei in zijn toespraak dat gezondheid de primaire voorwaarde is om ontwikkeling en vooruitgang teweeg te brengen. Volgens de burgervader is de mens verplicht om zich van tijd tot tijd te laten nazien en hierdoor de graad van de gezondheidstoestand te laten bepalen door medici. Dit is goed om vruchtbare arbeid en een optimale bijdrage te leveren aan de opbouw en natievorming. Shankar die het initiatief toejuicht, liet weten dat er toch nog onder de bevolking individuen zijn die geen en of moeilijk toegang hebben tot specialistische zorg.

De Amerikaanse ambassadeur, Lisa Boby Schreiber-Hughes, gaf in het kort aan dat het niet de eerste keer is dat Suriname en Amerika samenwerken op het gebied van gezondheidszorg. Van de 10 districten zijn negen bezocht. Het doel van Beyond the Horizon 2008 was erop gericht om zoveel als mogelijk bereikbaar te zijn voor iedereen, waar dan ook, zei de ambassadeur. De Amerikaanse legerkolonel Robert Casias sprak lof uit naar het Nationaal Leger voor zijn ondersteuning en meer nog voor de professionele wijze waarop gehandeld is gedurende de operatie in de verschillende districten.
Bevelhebber Ernst Mercuur zei dat hem woorden tekort schieten om de gevoelens weer te geven. Hij zegt dat duizenden Surinamers hun voordelen hebben gehaald gedurende de operatie en dat het Nationaal Leger steeds hand in hand heeft meegewerkt om het volk van dienst te zijn. “A job well done”, gaf de legerbevelhebber tevreden aan.

Na de afsluitingsceremonie hebben de Amerikaanse medici het werk voortgezet om zoveel als mogelijk mensen te helpen, die reeds uren de hete zonnestralen hebben moeten trotseren. Als dank voor de onderlinge samenwerking en de partnership tussen Amerika en Suriname, heeft bevelhebber Ernst Mercuur een Surinaamse vlag geschonken aan US Commander Deborah Hall die de hele operatie heeft gecoördineerd. Suriname kijkt vol verwachting uit naar een volgend project tussen de twee bevriende naties.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

04-09-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics