Nickerie.Net, dinsdag 09 september 2008


Stichting Satya Sabha start met nieuw bouw Shri Vishnu mandir

Nickerie - Onlangs is men aan de Westkanaalstraat in Nw. Nickerie begonnen aan de bouw van een nieuwe tempel. Deze Hindoe tempel zal de plaats innemen van de huidige tempel,  die al meer dan vijftig jaar oud is en vlak ernaast staat. De Shri Vishnu Mandir wordt gerekend tot  een de oudste in Nw Nickerie. Hier wordt er op elke donderdagavond een dienst gehouden die heel goed bezocht wordt. Vooral tijdens hoogtij dagen  bezoekt men de mandir graag en wil men zo zijn/haar spiritueel leven verrijken. Een trouwe bezoeker geeft aan dat de afgelopen periode steeds meer jongeren naar deze mandir komen.

Het nieuwe gebouw zal niet alleen als mandir gebruikt worden, maar een multifunctioneel karakter hebben. Zo zal er  ruimte zijn waar zowel jongeren als ouderen activiteiten kunnen ontplooien. Men zal op een nuttige en creatieve manier bezig zijn, wat in deze tijd heel belangrijk is. Zo houd je ook de jeugd van de straat.

Het bestuur van de Stichting Satya Sabha werkt heel voortvarend aan de bouw van deze tempel die zeker ook tot een van de spirituele prachtstukken van Nw.  Nickerie zal gaan behoren. Echter is zij aangewezen op de steun van de gemeenschap. Men rekent erop dat de samenleving hart voor dit project zal hebben en het zal steunen.  Het bestuur verwelkomt elke steun in welke vorm dan ook. De bouw van deze nieuwe mandir wordt geschat op ruim 200.000 Amerikaanse dollars.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

08-09-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics