Nickerie.Net, dinsdag 09 september 2008


LVV wil duurzame infrastructuur productiegebieden

Asha Chaturi, 09/09/2008

NIEUW-NICKERIE - Minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) bekijkt de mogelijkheden om de wegen te Uitbreiding Groot Henar duurzaam aan te pakken.

Los van de wegen in de productiegebieden moeten ook de kanalen worden onderhouden. Vooral in de natte periode kampen de boeren met problemen met transport over de wegen die dan in deplorabele staat verkeren.-dWT foto/Asha Chaturi .

De productiegebieden zoals Uitbreiding Groot Henar vallen onder de verantwoordelijkheid van LVV. Dat houdt dus ook in dat het ministerie zorg moet dragen voor het onderhoud van de wegen en kanalen. Volgens Raghoebarsing investeert zijn departement jaarlijks ettelijke miljoenen in deze gebieden en verdwijnen die investeringen steeds weer. Het zand dat wordt gebruikt om de wegen in rijbare staat te houden, verdwijnt door natuurlijke omstandigheden.

In de begroting van LVV over 2009 zit ook de jaarlijkse bezanding van de wegen Ė 23 kilometer Ė in het district. De bewindsman heeft met zijn collega van FinanciŽn gesproken om te kijken naar een duurzame oplossing voor de wegen. De mogelijkheden tot bestrating van de productiewegen worden bekeken.

In het kader van een leefbaar milieu heeft Raghoebarsing de gemeenschap gezegd dat niet alleen de regering daarvoor verantwoordelijk is. De burgers moeten ook duurzaam omgaan met het milieu. Zo zouden zij niet overal petflessen in de kanalen en sloten moeten gooien.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

09-09-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics