Nickerie.Net, maandag 08 september 2008


OW minister Kandhai: graag complimenten ook voor de minister

Asha Chaturi, 08/09/2008

NIEUW-NICKERIE - “Door hard werken van deze minister is het vandaag zover gekomen dat projecten geďnitieerd worden en dat hij deze projecten ook daadwerkelijk laat uitvoeren. In Nickerie en elders in het land. Als er complimenten voor het goede werk moeten komen dan is het ook voor de minister,” zegt Ganeshkoemar Kandhai, bewindvoerder op Openbare Werken in gesprek met dWT. Hij vertoefde samen met andere collega's en VHP-toppers het afgelopen weekend in het rijstdistrict. Kandhai zegt dat zijn ministerie bezig is met een tweesporenbeleid, namelijk het leefbaar maken van het leefmilieu en het uitvoeren van ontwikkelingsprojecten voor het district.

Minister Ganeshkoemar KandhaiMinister Ganeshkoemar Kandhai

De regering is bezig de onleefbare woonwijken van de mensen die al jaren hierover hebben geklaagd nu te aan te pakken. Volgens de bewindsman heeft hij een open oor voor de gemeenschap en tegelijkertijd pakt hij ook hun problematiek aan. Dit blijkt uit de verschillende projecten waarmee OW bezig is. Momenteel worden het zwembadgebied, Van pettenpolder, Nationaal project en Henar serie 12 aangepakt. Iedereen heeft recht op goede infrastructuur. “En daarmee zijn wij nu bezig,” zegt Kandhai.

De aanpak van de zandwegen in de woonwijken gebeurt heel anders. Het weglichaam wordt namelijk verhoogd waardoor bij zware regen de weg niet onder water komt te staan. Met de aanpak van de infrastructuur wordt het leefmilieu van de gemeenschap ook verbeterd, verklaart de minister. Hij verwijst onder andere naar de 32 km lange weg naar South Drain die eind volgend jaar opgeleverd wordt. Volgens de bewindsman is er een korte stagnatie opgetreden. Zijn ministerie is daarom bezig de aannemer die ondersteuning te geven zodat het werk daadwerkelijk eind 2009 wordt afgerond.

Met de asfaltering van deze weg zullen er mogelijkheden zijn voor de ontwikkeling en de internationale handel waardoor vooral op lokaal niveau de productiegebieden en woonwijken opgeknapt worden. Ook wordt dit jaar nog wordt het startsein gegeven voor de asfaltering van ongeveer 58 km van het wegennet in het district. In het gebied van de Bacovendam is er 27 km geasfalteerd. Over twee weken wordt het startsein geven voor het nieuwe asfalteringsproject.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

08-09-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics