Nickerie.Net, woensdag 10 september 2008


Romeo Hoost: ‘Bouterse is aan het bluffen’

Eric Mahabier, 10/09/2008

BREUKELEN - "Sorry maar het is gewoon big talk. We kennen Bouterse zo langzamerhand. Hij is aan het bluffen. Waarom is hij niet zaterdag meteen met die bewijzen gekomen?" Zo reageert Romeo Hoost, voorzitter van het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname op de beschuldigingen van NDP-voorzitter Desi Bouterse aan het adres van Justitieminister Chandrikapersad Santokhi. Bouterse heeft Santokhi uitgedaagd te zweren dat hij Segebai niet kende. Hoost vindt dat minister Santokhi hierop niet moet ingaan. "Laat Bouterse maar met die bewijzen komen en reageer niet op die bluf uitspraken". adviseert Hoost de bewindsman.

De voorzitter van het comité ziet vooralsnog geen enkele reden voor Santokhi om vanwege deze beschuldigingen af te treden. "Bouterse zou de laatste moeten zijn die in dat kader iets zou moeten zeggen. Ik herinner me dat toen Bouterse aan de macht was, hij geen eigendommen kocht, maar deze onteigende van mensen, en als hij kocht dan was het met de Surinaamse belastinggelden", reageert Hoost verder op de ontwikkelingen. De mensenrechtenactivist ziet Santokhi nog altijd als een integere en daadkrachtige minister die voor bescherming van de rechtsstaat heel veel heeft moeten opofferen.

"Jammer" vindt hij wel dat gebleken is dat het huis inderdaad van een drugscimineel is geweest. Hoost gaat ervan uit dat de vrouw van Santokhi toen te goedertrouw gehandeld heeft en niet wist dat ze uit handen van een drusgcrimineel het goed kocht. "Ik kan ook naar Suriname gaan en een pand kopen waarvan achteraf blijkt dat het van een drugscrimineel is. Dat kan gebeuren", weet Hoost. Dat zaken via de notaris gegaan zijn, geeft volgens Hoost ook aan dat de vrouw van Santokhi te goedertrouw handelde.

"Maar dat kan ook makkelijk onderzocht worden door na te gaan hoe de koop- en verkooptransactie heeft plaatsgevonden.” Hoost vindt verder dat deze kwestie niet te vergelijken is met de strafzaak van ex-minister Siegfried Gilds. "De zaak van Gilds zat anders. Daar is de minister persoonlijk betrokken bij geweest met zijn neef. De vergelijking Gilds en Santokhi gaat niet op", vindt Hoost.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

10-09-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics