Nickerie.Net, vrijdag 12 september 2008


Goed animo Nickerie voor testen kleuters

Asha Chaturi, 12/09/2008

NIEUW-NICKERIE - Het Buro Lager Onderwijs (BLO) is gisteren in Nickerie van start gegaan met het testen van kleuters die voor 31 maart volgend jaar vier jaar worden. Met de test wil het bureau nagaan of de kinderen voldoende rijp zijn om het komend schooljaar het kleuteronderwijs te bezoeken. Volgens BLO-hoofd Kenneth Biervliet, is de animo in het rijstdistrikt redelijk tot goed te noemen. Waar het aantal aanmeldingen 35 was, gisteren hebben 40 ouders zich met hun kinderen aangemeld op de Openbare School II aan de Waterloostraat. De kinderen worden van acht uur tot en met elf uur sí morgens in de klas beziggehouden door een juf.

Bij de test wordt gelet op de taalontwikkeling en het sociaal gedrag van de peuters en het omgaan met anderen. Indien blijkt dat de kinderen voldoende bagage hebben, zullen zij worden toegelaten tot het kleuteronderwijs, zegt Biervliet. Ouders hoeven niet te vrezen voor plaatsingsmogelijkheden, want die zijn er genoeg. Veel peuters reageren heel erg enthousiast in de klas, een deel laat de tranen de vrije loop, vermoedelijk vanwege de nieuwe omgeving waar zij nog even aan moeten wennen, zegt Biervliet.

Op een vraag van dWT wijst Sue Zenuja op haar vingers dat zij drie jaar oud is. Voor haar was het helemaal niet moeilijk in de klas te blijven. Volgens de juf is zij een van de flinke meisjes die graag babbelen en op alle vragen een antwoord kunnen geven. Zenuja zegt het heel leuk te vinden om op school te komen, terwijl Manish Ramjan liever met mama thuis wil blijven.

Vergin Salim, wiens zoon op 30 maart 4 jaar wordt, vindt dit initiatief van het Minov heel goed, omdat het voordelig uitvalt voor de doelgroep. Biervliet zegt dat dit project nieuw is en dat er zeker fouten zullen worden gemaakt. Desondanks blijft hij positief en zegt dat het BLO uit de fouten zal leren. Op de vraag of het een jaarlijks terugkerend project is, kan het BLO-hoofd nog geen uitspraken doen. De testen worden vandaag afgerond. Het resultaat zal over twee weken worden bekendgemaakt.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

12-09-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics