Nickerie.Net, vrijdag 12 september 2008


Scholen Nickerie ondergaan renovatie

Asha Chaturi, 12/09/2008

NIEUW-NICKERIE - Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) is een week geleden gestart met een groot onderhoudsproject op Openbare Scholen (OS) in Nickerie. De vijf projecten zijn uitbesteed aan verschillende aannemers. De werkzaamheden worden verricht op de R.G. Bueno Bibazschool, de Sitalsingschool en de Monkouschool. Voorts worden de asbestdaken van OS 3 en 4 geheel vervangen door zinkplaten.

Arbeiders van een aannemingsbedrijf vervangen het asbestdak van de R.G. Bibazschool in Nickerie. Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling voert een groot renovatieproject uit op haar scholen in het rijstdistrict.-dWTfoto / Asha Chaturi .

Marlon Menzo, hoofd Technischse dienst van het Minov in Nickerie, verklaart tegenover dWT dat de vervanging een noodzaak was, daar de asbestdaken begonnen af te brokkelen. Volgens deskundigen is dat zeer gevaarlijk voor de gezondheid van de mens. Op de scholen worden ook de sanitaire voorzieningen hersteld en worden het plafond, de verlichting en de sloten aangepakt. Menso zegt dat het asbestdak van de kweekschool ook vervangen zal moeten worden. De stof brokkelt weliswaar nog niet af. Het dak is dit jaar niet vervangen, omdat de middelen niet toereikend zijn, zegt Menso. Het project zal voor volgend jaar worden begroot.

De renovatie heeft een goed verloop. Het streven volgens Menso is om voor 1 oktober alles af te hebben, zodat de scholen zonder stagnaties van start kunnen gaan. Met de renovatie probeert het Minov de onveiligheid op de scholen tot een minimum te beperken.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

12-09-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics