Nickerie.Net, donderdag 18 september 2008


Zoon van Bouterse advocaat Kanhai deed ook zaken met crimineel Segebai
Geplaatst: 18/09/2008

Paramaribo -  Het perceel op de hoek van de Tweede Rijweg en de Kwattaweg heeft de zoon van advocaat Irvin Kanhai van August Adjoeba, alias Segebai, gekocht. Dit maakt de advocaat Kanhai, die NDP-leider Desi Bouterse verdedigt, zelf bekend. Voor dat perceel heeft zijn zoon bijkans 100.000 euro moeten neertellen.

Kanhai maakte dit bekend om een vergelijking te maken met het perceel dat de echtgenote van Santokhi heeft gekocht van Segebai. De echtgenote van Santokhi kocht een perceel van bijkans 10 hectare voor SRD 18.000. De klapperwaarde van het perceel is door de hypotheekbewaarder op SRD 75. 692.75 vastgesteld. Volgens Kanhai ligt het bedrag dat ‘vermoedelijk’ door de echtgenote van Santokhi is betaald, ver beneden de klapperwaarde en bijkans tienmaal beneden de economische waarde. ‘Ik ken de waarde van de percelen in die omgeving’, zei Kanhai in de rechtszaal.

De jurist Freddie Kruisland, die de zaak van minister Chandrikapersad Santokhi behartigt, ging niet in op deze mededeling van Kanhai. Volgens hem was dat niet van belang in de lastercase die zijn cliënt tegen Bouterse heeft opgestart. Kanhai zegt dat met de koop er niets mis is.


Gregory Rijssen

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

18-09-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics