Nickerie.Net, donderdag 18 september 2008


Meubilair voor basisscholen in Nickerie

Asha Chaturi, 18/09/2008

NIEUW-NICKERIE - Zes Openbare basisscholen in Nickerie hebben gisteren een partij schoolmeubilair, waaronder tafels, stoelen en kasten ontvangen van Stichting voor Scholen. Elke school heeft ook een computer gehad. Inspecteur van Onderwijs Roy Katisa zegt het gebaar van de stichting bijzonder op prijs te stellen. Hoewel het vakantietijd is, heeft hij alles in het werk gesteld om de spullen in ontvangst te nemen.

Met de computer kunnen de scholen nu alle administratieve zaken opslaan. Volgens Katisa is dit een stimulering voor de schoolleiding om te werken aan een eigen computerlokaal voor de leerlingen. Het resterend meubilair zal in samenspraak met de Technische Dienst van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling aan andere scholen worden overgedragen. De inspecteur zegt dat vooral het meubilair aan vervanging toe was, omdat dat niet was aangepast aan het lichaam van de leerlingen.

De donatie is mogelijk gemaakt door de counterpart in Nederland, zegt Irene Van Dijk, voorzitter van deze stichting. Volgens haar is het van belang dat de kinderen comfortabel zitten om goede prestaties te kunnen leveren. Deze stichting voor scholen is opgericht in 2006. Zij is al een jaar bezig met dergelijke projecten. De scholen die in aanmerking zijn gekomen voor meubilair zijn de O.S. Hamptoncourt I en II, O.S IV Nieuw-Nickerie, O.S. Kisoensinghschool (Clarapolder), O.S. III Wageningen en de OS Deli.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

18-09-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics