Nickerie.Net, donderdag 18 september 2008


Politie Nickerie spoort veroordeelde verkeersovertreders op

Asha Chaturi, 18/09/2008

NIEUW-NICKERIE - De politie van Nickerie is een actie gestart om verkeersovertreders, die bij verstek zijn veroordeeld, aan te houden. Wie de boete niet betaalt wordt gelijk opgesloten. Dit benadrukt majoor van politie Harold Sussenbach, hoofd van de afdeling verkeer in Nickerie tegenover dWT. 183 Verkeersovertreders zijn vanaf april dit jaar bij verstek veroordeeld.

Volgens Sussenbach betalen velen hun boete om niet voor de rechter te hoeven verschijnen. Intussen heeft de politie tien personen aangehouden. Deze hebben gelijk hun hogere boete betaald. De meeste overtreders geven tegenover de politie geldtekort als reden op waarom zijn niet eerder hebben betaald.

Hun bedoeling was het bedrag later te storten. Elke maand vinden in Nickerie rechtszittingen plaats waar steeds ruim dertig personen worden gedagvaard. De meest voorkomende overtredingen zinj het niet ter herkeuring aanbieden van voertuigen en rijden zonder veiligheidsgordel.

Bromfietsers worden meestal bekeurd voor het rijden zonder valhelm of het niet dragen van een geschikte valhelm. Sussenbach doet een beroep op de gemeenschap, in het bijzonder die van Nickerie die een bekeuring van de politie op zak hebben, hun boete alsnog te betalen. Hierdoor hoeven zij niet voor de rechter te verschijnen. "Wij maken geen grappen", aldus de majoor.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

18-09-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics