Nickerie.Net, maandag 22 september 2008


Bouterse nog niet door het stof

Ivan Cairo, 22/09/2008

Paramaribo - “Ik Desiré Delano Bouterse, verklaar bij deze dat de uitroepen en/of mededelingen… niet voldoende aannemelijk door mij zijn gemaakt en dus niet op waarheid berusten”.  Tot vandaag is nog in geen enkele krant of op radio en tv een persbericht van NDP-voorzitter Desi Bouterse verschenen met deze woorden. Nog geen excuses en rectificatie van de oud-legerleider , na zijn ‘lasterlijke’ uitspraken aan het adres van minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en Politie. Naar verluidt moet het vonnis nog aan hem betekend worden en gaat hij dan pas door het stof. Bouterse zou de afgelopen dagen buiten de stad vertoeven en vermoedelijk na het weekeinde weer in de hoofdstad terug zijn. Ook zijn advocaat was vrijdag niet aanwezig bij de uitspraak.

Vrijdag is hij door de kortgedingrechter veroordeeld, omdat de insinuaties dat Santokhi banden zou onderhouden met drugsfiguren en via zijn toenmalige vrouw zelfs een huis bij een drugscrimineel zou hebben gekocht, op onwaarheden berusten. Bouterse zou daags na het vonnis in de vier kranten en op vier radiostations en vier tv-zenders een persbericht moeten geven waarin hij excuses maakt aan de minister. Bij het aanbieden van de verontschuldigingen mag de NDP-leider overigens niet zelf bepalen wat hij zegt. De rectificatie moet letterlijk volgens een door rechter Suzanne Chu opgedragen tekst. Zijn raadsman zegt dat hij binnen veertien dagen in hoger beroep zal gaan, maar aangezien het vonnis “bij voorraad uitvoerbaar”, dient hij de opdracht van de magistraat alvast uit te voeren.

In het vonnis wordt onder meer geoordeeld, dat de uitlatingen van Bouterse, die zich deels heeft beroepen op het recht van vrije meningsuiting, het recht op privacy van Santokhi hebben geschonden. Met zijn uitlatingen diende de politicus volgens de rechter geen enkel maatschappelijk belang, zoals hij ook ter verdediging aanvoerde. Bouterse was uit op laster en belediging, concludeerde de magistraat.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

22-09-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics