Nickerie.Net, maandag 22 september 2008


Familie Khodabaks blijft zwaar getraumatiseerd - toegezegd hulp laat veel te wensen over

Nickerie – “Ik ben nog helemaal kapot. Ik kan nog geen uniform zien en in de keuken brengt elk mes mij weer helemaal van streek.” Dit zegt Asif Khodabaks in een exclusief interview aan TIMES. Volgens hem is hij nog volledig getraumatiseerd door het gebeurde van 24 juli op de Openbare School Kisoensingh in Nickerie, waarbij zijn tienjarige dochter Faroesha met messteken om het leven is gebracht door de 12 jarige PK, een ex-leerling van de school.

Zijn 2e dochter Fanaisa vertoond afwijkend gedrag. Zo kan zij niet goed slapen en is het gebeurde nog vers in het geheugen. Vader Khodabaks beklaagt zich erover dat er van overheidszijde niet veel gedaan wordt aan begeleiding. Er is na de moord op zijn dochter veel beloofd en publiekelijk veel gezegd. Voor psychische hulp is hij verwezen naar een psycholoog van de stichting WIN. Die zit volgens hem momenteel in Nederland, waardoor het niet duidelijk is wat er verder moet gebeuren. Wat de vader dwars ligt, is dat geen enkele autoriteit de verantwoordelijkheid van de moord op zijn dochter wenst te nemen.

Niet alleen in Suriname, maar ook in andere delen van de wereld is diep geschokt gereageerd op het gebeurde. De schoolleiding beroept zich erop dat er vanaf 2005 actie is ondernomen om PK te laten onderzoeken door het Medisch Opvoedkundig Bureau, maar vanwege onduidelijke redenen is dat nooit gebeurd. In april 2008 moest hij vanwege zijn gedrag met goedkeuring van zijn ouders van de school afgeschreven.

PK heeft volgens een verklaring van de schoolleiding zelf ook counseling gehad, maar blijkbaar heeft dat niet geholpen. Ook extra begeleiding leerde niet het gewenste resultaat op. Door het ministerie van onderwijs is via Inspectie Nickerie beloofd dat zal worden nagegaan op welke wijze onderwijzers, de leerlingen als ook de ouders van het slachtoffer en dader professionele hulp geboden kunnen worden, aangezien iedereen die bij de school betrokken is getraumatiseerd is.

Richenel Small

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriname Times

14-09-2008

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics