Nickerie.Net, dinsdag 23 september 2008


3½-jarige kinderen kunnen naar kleuterschool

Geplaatst: 23/09/2008

Paramaribo - Ouders van kinderen die de leeftijd van 3½ jaar hebben bereikt, mogen hun pupil reeds inschrijven op de kleuterschool. Dit, indien deze kinderen door de selectiecriteria van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) heen zijn. Reeds meer dan 125 kinderen zijn volgens dit proces goed bevonden voor plaatsing op een kleuterschool. Vandaag vindt de voortzetting van de screening plaats, waarbij het deel van de kinderen uit Paramaribo en dat van Saramacca nog gescreend zullen worden. Er zijn reeds 250 kinderen uit Paramaribo, Commewijne, Nickerie en Coronie gescreend. De kinderen van de laatste drie districten zijn zelf naar Paramaribo afgereisd.

Het gaat om het pilotproject Schoolrijpe Kinderen. De kinderen die voor 31 maart 2009 vier jaar worden, kunnen dan de openbare scholen nog bezoeken. Hiermee stapt het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) af van de instapdrempel van vier jaar. Gisteren zijn de desbetreffende ouders van de kinderen, die geplaatst mogen worden op de kleuterschool, nader geļnformeerd. Indien deze kinderen via de normale inschrijving toch niet geplaatst kunnen worden, zal de inspectie erbij gehaald worden om alsnog een plek te zoeken.

De bedoeling is dat de kinderen, als ze eenmaal in het kleuteronderwijs participeren, gedurende een periode van een jaar gevolgd worden door de projectgroep. In de projectgroep hebben onder andere zitting de ontwikkelingsneuroloog Maryan Mac Nack, Cyrill Biervliet van het Bureau Lager Onderwijs (BLO) en psycholoog Harry Mungra. Dit project is begroot op US$ 40.000 en wordt gefinancierd door het Minov.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ Dagblad Suriname

23-09-2008

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics