Nickerie.Net, dinsdag 23 september 2008


Kinderhuis Gayatrie brengt jaarlijks bezoek aan Paramaribo
Geplaatst: 23/09/2008

Paramaribo / Nickerie -  De vakantie dient om, na een zware job op school gedaan te hebben, lekker te genieten en uit te gaan. En dit geldt ook voor de pupillen van Kinderhuis Gayatrie uit Nickerie. De kinderen zullen op uitnodiging van de Caribbean Centre, samen met enkele begeleiders, naar de stad komen. Zij arriveren vandaag in Paramaribo. James Ramlal, voorzitter Caribbean Centre, geeft aan dat dit een jaarlijks terugkerende gebeurtenis is en dat de kinderen steeds te gast zijn bij Caribbean Centre. Van daaruit maken zij dan vele dagtochten en krijgen ze city sightseeings. De bedoeling van deze trip is om de kinderen in de vakantie toch educatief bezig te houden.

Hij geeft aan dat de komst van de kinderen naar Paramaribo elk jaar weer gerealiseerd kan worden, dankzij de steun van andere sociaal voelende mensen, die ook een bijdrage leveren om de kinderen hier het naar hun zin te maken. Elk jaar weer worden de kinderen naar een vakantieoord gebracht om te genieten. Dit jaar mogen zij een leuke dag beleven op Cola Kreek. Onderweg daarnaar toe zullen zij een tussenstop maken op de JAP Luchthaven. De kinderen zullen ook participeren aan andere educatieve projecten, mocht er nog ruimte daartoe zijn.

De nu 17- jarige Soeradj Kalidin is zeker al zes tot zeven keren achter elkaar samen met de kinderen naar de stad gekomen. De ouders van Soeradj maken deel uit van het bestuur van Kinderhuis Gayatrie. Soeradj komt mee om zijn ouders bijstand te verlenen. Voor hem is dit een hele ervaring en hij kijkt altijd reikhalzend uit naar deze trip. De kinderen vertrekken vrijdag weer huiswaarts.

Santi Sieuw

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ Dagblad Suriname

23-09-2008

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics