Nickerie.Net, dinsdag 30 september 2008


Frontpartners: absolute meerderheid één partij utopie - harmonie stap dichterbij

29/09/2008

Paramaribo - Politieke partijen die denken zelfstandig een absolute meerderheid in De Nationale Assemblée te zullen halen, leven buiten de realiteit. De huidige politieke constellatie maakt dat geen enkele politieke partij 34 zetels in het parlement zal halen om op eigen houtje de president van het land te kiezen. Dat hield VHP-voorzitter Ram Sardjoe feestgangers gisteren voor bij de viering van 62 jaar NPS in Grun Dyari. Partijen met gemeenschappelijke doelstellingen zijn daarom verplicht samen te werken. Gelet op “ervaringen uit het verleden”, doelende op regeerperioden met een militaire of NDP-signatuur, is Sardjoe ervan overtuigd dat het beleid en de ontwikkeling van het land op het goede spoor zijn. Politici moeten dan ook ophouden “vrouwen en kinderen” van opponenten punt van beleid te maken.

President Ronald Venetiaan

Een goede afronding van de strafzaak rond de Decembermoorden is de eerste stap naar harmonie en het dichten van de diepe kloven in de samenleving. Dat zei DA’91-voorzitter Winston Jessurun in zijn felicitatieboodschap. Hij gaf aan dat de jaren ‘80 diepe kloven hebben geslagen in de samenleving. “Families vielen uit elkaar en mensen werden vermoord”, stelde hij. De NPS en zeker partijvoorzitter Ronald Venetiaan neemt volgens de politicus het voortouw in het dichten van deze kloven. De partij werd opgeroepen zich niet te laten afleiden en misleiden door personen die deze ontwikkeling willen verstoren.

In hun toespraak wezen voorzitter Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur en Sardjoe op de eenheid binnen de huidige coalitie. Wat er ook mag gebeuren, de partners zullen bij elkaar blijven, voorspelde Somohardjo. Maar hij wees ook op verdeel-en-heerstactieken van de oppositie om coalitiepartners uit elkaar te drijven. Sardjoe wees op de lange geschiedenis die de NPS en de VHP delen en dat ze vaker samen in een coalitie hebben gezeten. 

VHP-voorzitter Ram Sardjoe

SPA-vertegenwoordiger Roy Adama was kort en bondig. De ontwikkelingen werden de afgelopen dagen onder meer beheerst door onthullingen van NDP-leider Desi Bouterse en een rechterlijk vonnis dat daarop volgde. Adama voerde aan dat Bouterse in plaats van zijn mond te houden na de veroordeling, aangeeft met nog meer ontboezemingen te zullen komen. Suriname heeft geen onthullingen nodig, meent de SPA-topper, maar oplossing van de problemen in het land. In het verleden werd SPA-voorzitter Siegfried Gilds ook slachtoffer van de onthullingsdrang van Bouterse.

Coalitiepartner A Combinatie stuurde geen officiële vertegenwoordiging naar de NPS-verjaardag. Alle toppers waren op Langatabiki in verband met de begrafenis van granman Jan Levi van de Paramaccaners. Onder de gasten bevond zich (voormalig) politieke tegenstander van de NPS Frank Playfair.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

29-09-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics