Nickerie.Net, dinsdag 30 september 2008


Radar voor Surinaams luchtruim

30/09/2008

Paramaribo - Met financiering van de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB) wordt in 2009 een radarsysteem in Suriname geļnstalleerd om het luchtverkeer te begeleiden. De ondertekening van het contract met de Canadese maatschappij Intelcan Technosystems Inc vond gisteren plaats op het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT).

Hoofd luchtvaartdienst John Veira (tweede rechts) en TCT-Minister Richel Apinsa bij het bekend maken van het projekt voor het opzetten van een radarsysteem voor Suriname. Verder aan de tafel deskundigen van Suriname en Canada.-. dWT foto/ Werner Simons

Het project kost ruim 10,8 miljoen US dollar, waarvan de IsDB ongeveer 9,5 miljoen dollar zal financieren. De financiering van het project Upgrading Air Navigation System Suriname werd eind 2005 veiliggesteld, waarna de internationale aanbesteding volgens de richtlijnen van de IsDB volgde. Nadat op 24 oktober 2007 de offertes van de vijf bedrijven die belangstelling hadden voor het project werden geopend, is uiteindelijk na evaluatie gekozen voor het Canadees bedrijf en gaf de financiėr groen licht voor ondertekening van de contracten.

Suriname beoogt met de uitvoering van het project, de verbetering van de vliegveiligheid en de operationele aspecten van de burgerluchtvaart, door te voldoen aan de internationaal vereiste standaarden. De radar-, telecommunicatie- en bedieningsapparatuur komen te staan op de Johan Adolf Pengel Luchthaven.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

29-09-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics