Nickerie.Net, dinsdag 30 september 2008


Vertrekkende Indiase ambassadeur Sharma: ‘Suriname is een paradijs’
Geplaatst: 30/09/2008

Paramaribo -  De ambtstermijn van de Indiase ambassadeur, Ashokkumar Sharma, is verstreken. Vandaag verlaat hij Suriname, het land dat gedurende drie jaren als zijn thuis heeft gediend. Hij gaat terug naar India. In september 2005 werd Sharma benoemd tot ambassadeur van India in Suriname. De nieuwe ambassadeur van India in Suriname, K.J.S. Sodhi, zal hoogstwaarschijnlijk over twee weken in Suriname arriveren.

Ambassadeur Ashokkumar Sharma, die al meer dan 27 jaren zijn diplomatieke carričre uitoefent, zegt dat hij en zijn echtgenote van alle landen waar zij hebben vertoeft, het heel erg naar hun zin hebben gehad in Suriname. Aan dit land en het volk hebben zij hun hart verpand. En om dit gevoel uit te drukken, heeft zijn vrouw onlangs met heel veel emotie een afscheidsfeest gehouden in het Indiaas Cultureel Centrum (ICC). Daar gaf zij aan dat zij nooit het gevoel had dat zij in een ander land, dan haar eigen geboorteland, vertoefde. Ook heeft niemand haar ooit het gevoel gegeven dat zij uit een ander land afkomstig was.

De ambassadeur heeft Suriname ervaren als een land dat een ieder verwelkomt. Een land waar alle etnische groeperingen in harmonie met elkaar leven en waar het recht zegeviert. Wat de ambassadeur heel leuk heeft gevonden van Suriname, is dat hij na een diner gewoon laat in de avond rustig naar zijn huis kon wandelen. “Ik geloof dat ik dit nooit in een ander Zuid-Amerikaans land zou kunnen en kan doen. Suriname is een paradijs.” Ambassadeur Sharma zou na Suriname naar een ander land uitgezonden worden als ambassadeur, maar vanwege de gezondheid van zijn vrouw, heeft hij gevraagd om in New Delhi, waar zijn hoofdkwartier is gevestigd, te mogen blijven. In New Delhi zal hij voor twee jaren de functie van minister van Buitenlandse Zaken bekleden. Daarna zal hij weer naar een ander land vertrekken als ambassadeur.

Het eerste land waar Sharma als ambassadeur naar toe ging, was Rusland; hij resideerde in Moskou. De geboorteplaats van de scheidende ambassadeur is Uttar Pradesh, India, van waar het overgrote deel van de vroegere immigranten uit Suriname afkomstig is. Ambassadeur Sharma heeft een goede job verricht in Suriname. Zijn antwoord hierop is dat alles wat hij heeft gedaan een teamwork was. “Ik had een goed team. Ik denk dat alles wat ik ook voor Suriname heb gedaan, voortgevloeid is uit de vervulling van mijn plicht. Daarvoor word ik betaald door de regering van India. This is our duty.” Het streven en de wens van de scheidende ambassadeur was om de India-Suriname relatie niet alleen op het cultureel, maar ook op het economisch gebied te versterken. Zijn hoofddoel hier in Suriname is geweest om kleine ondernemers te stimuleren.

De boodschap die hij uit Suriname meeneemt, is de harmonische vrede tussen verschillende etnische groeperingen. “In India zal ik een ieder vertellen hoe vredelievend Surinamers wel zijn en hoe harmonieus alle religieuze groeperingen onderling en samen met elkaar leven. En dat kunnen wij zeker van Suriname leren en overnemen. De Surinaamse cultuur geeft een boodschap van unity in diversity, eenheid in verscheidenheid”, aldus de scheidende ambassadeur Ashokkumar Sharma in een gesprek met DBS.

Santi Sieuw

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

29-09-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics