Nickerie.Net, woensdag 01 oktober 2008


Argentijns echtpaar reist via Nickerie door naar Alaska met woonwagen

 

Nickerie - Het Argentijns echtpaar Hube Pablo Adolfo (54) en Falca Alicia Gladys (53) hebben met hun woonwagen sedert Februari 2007 hun woonplaats San Carlos Bariloche in Argentinie verlaten voor een enorme tocht. Het echtpaar dat uitsluitend de Spaanse taal spreekt zegt, dat zij alles goed overwogen hebben om zo een tocht te wagen met achterlating van hun familie in ArgentiniŽ.

 

Het Argentijns echtpaar Hube Pablo Adolfo (54) en Falca Alicia Gladys (53)

 

Hube Pablo Adolfo en Falca Alicia Gladys geven lachend te kennen toen DBS hen in Nickerie vroeg waarom zij deze reis ondernemen. Het echtpaar die veel van reizen houdt, gaf aan dat ze met deze zeer avontuurlijke reis, hun droom hebben waargemaakt. De man die ondernemer van beroep is, zegt dat zij het reizen alleen bekostigen en zeer zuinig omgaan met financiŽn en alles wat zij aan boord voeren met hun luxe woonwagen.

 

Eenmaal gestart vanuit Parque Nacional, Tierria Del Fuego in Argentinie, hebben zij zeker 65% van Argentinie met hun wagen rond gereisd. Vervolgens hebben zij via Uruguay, Paraguay bereikt, waarna zij door hebben gereisd naar de kust van BraziliŽ. Hube Pablo Adolfo wijst op zijn wegenkaart dat zij langs de kust van Brazilie, Belem hebben bereikt, waarna zij via Macapa uiteindelijk in Frans- Guyana zijn belandt en vervolgens door hebben gereisd naar Suriname.

 

Het Argentijns echtpaar Hube Pablo Adolfo (54) en Falca Alicia Gladys (53)Het reizende Argentijns echtpaar zegt dat in BraziliŽ de mensen vriendelijker zijn dan in Frans-Guyana en Suriname. Volgens hen licht deze geslotenheid in het feit dat zij alleen Spaans spreken. Voor de rest zeggen zij dat zij Suriname slecht van de kaart kenden. Bij hen was dit gedeelte meer bekend als de drie Guyanaís. Al reizende merkten zij het verschil en kwamen tot de ontdekking dat het gaat om drie verschillende landen.

 

Adolfo geeft aan dat zij via Guyana, naar Venezuela vertrekken om enkele vrienden te verrassen. Via de kust van Centraal en Noord America is hun eind bestemming op Alaska geprogrammeerd, waarna zij terug zullen rijden naar hun geliefd land ArgentiniŽ. Zij denken ergens in 2011/2012 weer thuis te mogen zijn met godswil. Dan zullen zij naar schatting bijkans 100.000 kilometers te hebben vastgelegd. Al hun belevenissen leggen Adolfo en zijn wederhelft Alicia vast op de digitale plaat en houden ook nog een dagboek bij. Hun woonwagen met een waarde van bijkans 40.000 Amerikaanse dollars is van alles voorzien.Van een eenvoudige muziekinstallatie tot bad/toilet, airco en ijskast. Vol vertrouwen en doorzetting reist het echtpaar vandaag via de Cananwaima Ferry Service door naar het buurland Guyana. De hele reis zal hen tussen de 70.000 Ė 80.000 US dollars kosten. Met hun familie hebben zij vrij frequent contact.

 

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

30-09-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics