Nickerie.Net, vrijdag 03 oktober 2008


Back to school motocross event te Southdrain Nickerie

 

Nickerie - De Stichting Bro-Cross Nickerie i.o. heeft het afgelopen weekend haar activiteiten verplaatst naar de cross track in het Southdraingebied. De Stichting,  onder voorzitter Lloyd Asanredjo, zegt dat zij voor de afsluiting van de vakantie gewoon iets anders wilden hebben voor de motorcrossers van Nickerie. Naar zeggen van Asanredjo, bevindt de stichting zich nog in kinderschoenen, maar hebben continu activiteiten georganiseerd op het welbekende Spoednick veld. Hier komen de crossers en de drag racers elke week om hun krachten te meten.

 

Photo Gallery

 

Foto-impressie

 Back to school motocross event te Southdrain Nickerie

De vier jarige “ATV driver” Sjaakir Warsitoatmodjo (boven)

Foto-impressie, fotografie Danny & Dew Jibodh

 

Asanredjo deelde DBS verder mede dat de stichting ten doel heeft om de motorcross sport in Nickerie meer bekendheid te geven, maar is ook erop gericht om vooral jongeren op een heel andere manier weg te houden van de straten. Bro-Cross Nickerie heeft als een van haar hoogtepunten de Grass track race gehouden in Juli van dit jaar. Tijdens dit evenement hebben zij ook deelnemers gehad uit Paramaribo.

 

Om de drang en enthousiasme van de motorrijders steeds op “level” te houden, wordt er wekelijks tripjes gemaakt naar het Southdrain gebied waar zij race activiteiten houden. Dit heeft volgens Lloyd Asanredjo het idee gecreëerd om de Southdrain Cross Track feestelijk te introduceren. Het publiek heeft behalve van de motocrossers ook genoten van beach volley- en voetbal, terwijl een DJ de omgeving vulde met stampende muziektonen.

 

Yvann Lee-A-Leong, vertegenwoordiger van motosur zegt dat zij behoorlijk wat support ontvangen uit Paramaribo. Zowel Lee-A-Leong als Asanredjo zien graag dat deze nog vrij jonge sport opgroeit in Nickerie en dat de gemeenschap een ander vorm van sport in Nickerie beleefd. De organisatie werkt momenteel er naar toe om in de maand Oktober een mega motor show te organiseren in Nickerie. Ergens vinden de organisatoren dat zij nog geen voldoende support krijgen vanuit het bedrijfsleven en de gemeenschap. Asanredjo zegt dit wel te begrijpen, immers voetbal en cricket zijn de traditionele sporten in Nickerie, maar motorcross moet nog een eigen plaats vinden in de Nickeriaanse sportwereld. Zij hoeden de moed is om deze sport meer stempels te laten drukken in de naaste toekomst.

 

Aan de gezamenlijke Back to School motorcross activiteiten hebben bijkans dertig crossers meegedaan en hun kunnen getoond op de track. Opvallend was de “performance” van de vier jarige “ATV driver” Sjaakir Warsitoatmodjo. Met een enorm adrenaline gehalte in zijn bloed wist hij gewoon weg de harten van vele crossers weg te stelen met zijn rijkunsten. Bro-Cross Nickerie i.o. blikt terug op een geslaagde evenement te Southdrain Nickerie.

 

Danny Jibodh

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

30-09-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics