Nickerie.Net, woensdag 01 oktober 2008


Evangelie houdt de Nickeriaanse jeugd in de vakantie bezig

Nickerie - De gemeente “ Het Huis des Heren” is afgelopen dinsdag samen met de Stichting 'Weid Mijn Lammeren' gestart om kinderen goed bezig te houden in de vakantie. Zo hebben zij te O.S. Longmay een aanvang gemaakt met de organisatie van een kindermiddag. Tijdens deze drie dagen worden de kinderen wegwijs gemaakt wat evangelie allemaal inhoud en dat zij voor de goede keuze gesteld worden.

Bijkans 450 kinderen in de leeftijdsklasse 4- 15 jaar hebben massaal deze kinderbijeenkomst bijgewoond. De organisatie heeft gekozen om de bijeenkomsten buiten Nw- Nickerie te houden omdat deze weinig of geen activiteiten hebben voor de kindertjes. Bij de gemeente aan de Beatrixweg, in de westelijkepolders, is men ook bezig met de kinderen van de buurt.

Gelet op de opkomst en de participatie is het vrij duidelijk dat de kinderen de meeste pret beleven en zich flink uitleven. Variërend van de verschillende activiteiten zoals dans, toneelopvoering en liedjes zingen was het ook de soundtruck, die heel mooi versierd was en muziek voortbracht, sterk in belangstelling bij de jeugdigen. Het thema rond deze happening luidde” Je bent bijzonder”. Hiermee wordt de kinderen aangetoond dat zij allemaal belangrijk en bijzonder zijn in dit aardse leven. Kinderen moeten echter niet het gevoel krijgen of gegeven worden dat zij minderwaardig zijn. Kinderen moeten volgens de organisaties los van alles weten dat er een hogere macht bestaat en zij in Hem moeten geloven.

Vele kindertjes in vooral de polders zijn haast niet uit geweest. Zo een kindermiddag was dan eentje om hun vakantie toch goed af te sluiten en om weer strak met volle moed en vertrouwen te blokken aan hun studie. Gistermiddag zijn de kindermiddagen simultaan afgesloten.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

30-09-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics