Nickerie.Net, woensdag 01 oktober 2008


Nickerie doet ook laatste schoolinkopen voor het nieuwe schooljaar

 

Nickerie - Het nieuwe schooljaar die van de week van start gaat, maakt dat de binnenstad van Nw- Nickerie reeds enkele dagen drukker wordt. Ouders/verzorgers winkelen samen met hun kinderen tal van winkels uit om de juiste schoolartikelen te kunnen kopen en de juiste maat kleding aan te schaffen.

 

Schoolinkopnen

 

Winkelverkopers in de diverse winkels waar schoolartikelen uitgestald zijn, zeggen het heel druk te hebben met hun klanten. Behalve de drukte die er heerst klaagt het hardwerkend winkelpersoneel om de enorme hitte die bijna ondraaglijk wordt tegen winkelsluiting. Vele van de winkels zijn namelijk niet ge-airconditioneerd.

 

Chitra, een moeder van drie schoolgaande kinderen, zegt dat zij randje kantje uitkomt om haar kroost te voorzien van het nodige en zich anderzijds zorgen maakt over kinderen van wie de ouders het enorm moeilijk hebben en niet in staat zijn schoolspullen te kopen. Het winkelend publiek in Nickerie klaagt verder ook nog van de prijzen van bepaalde schoolartikelen. In vergelijking met voorgaande jaren wordt gesteld dat er nu veel meer uitgegeven moet worden voor dezelfde artikelen.

 

De drukte wordt verder opgevoerd door het winkelendpubliek, die ook de laatste inkopen doen voor de viering van het Ied Ul Fitr feest op 1 oktober.

 

Danny Jibodh

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

30-09-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics