Nickerie.Net, woensdag 01 oktober 2008


PCS, NAT en WiNgroep geven speciale anti-tabak posters uit in Nickerie

 

Nickerie - Gistermorgen (25sep08) heeft het Psychiatrisch Centrum Suriname samen met de afdeling Bureau Alcohol en Drugs regio west en in samenwerking met de partners WINgroep en het Nickerie Aids Team posters uitgegeven. Deze posters zijn door twee van de drie winnaressen overhandigd aan het hoofd van het Telecommunicatie verzorgingsgebied regio West, de heer Drs.Henry Bel. Dit vanwege het feit dat Telesur een aantal prijzen beschikbaar heeft gesteld voor degenen die passende slogans hebben kunnen bedenken uit hun brein in verband met wereld antitabaksdag 2008. Het thema rond deze dag luidde”Bescherm de jeugd, stop tabaksreclame”.

 

 

Genoemde organisaties zeggen pal achter dit thema te staan en hebben na selectie uit de 1067 inzendingen - de drie best bedachte slogans door de jongeren - omgetoverd in mooie informatie posters. Volgens Henna Mawo, coordinator BAD Regio-West zullen deze posters op alle basisscholen, VOJ en VOS scholen in de districten Nickerie en Coronie overhandigd worden.

 

Mawo zegt de participatie van de jongeren in deze bijzonder op prijs te hebben gesteld en dat zij hun creativiteit de vrije loop hebben gegeven om te komen tot de slogans die heel veel zeggen en betekenen.

 

Henry Bel zegt dat alle drie slogans niks te verbergen hebben en gewoon keihard de waarheid aangeven wat je allemaal te wachten staat als je niet op past. Bel heeft ook gezegd dat deze posters niet alleen ergens verlaten komen te staan, maar dat Telesur er echt iets mee zal gaan doen om de bevolking zo breed als mogelijk met de slogans te bereiken. Echter kon hij nog niet aangeven wat het precies zal worden.

Bel zal op zijn beurt de komende week de drie posters in persoon overhandigen aan Telesur algemeen directeur Dirk Currie in Paramaribo. De drie winnende slogans zijn afkomstig van:Sabrina Fraser (No smoko yu mu sabi taki, na syatu libi), Regina Bell (Smoking is not good, save money and buy some food), Santusha Premchand (Begin niet aan roken, het maakt van mensen levende spoken). Het PCS zal de eerste distributie fase van de posters naar de verschillende scholen in Nickerie en Coronie toe voor haar rekening nemen.

 

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

30-09-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics