Nickerie.Net, vrijdag 03 oktober 2008


Organisatie Divali fakkeloptocht Nickerie twijfelachtig
Geplaatst: 03/10/2008

Nickerie -  Enthousiastelingen die zich zoals gebruikelijk klaarmaken om mee te doen aan de grote jaarlijkse Divali fakkeloptocht in het district Nickerie, zitten nu te twijfelen. In gesprek met DBS is te kennen gegeven dat de welbekende SCV Chandeni, de organisatie van de optocht niet voor haar rekening zal nemen. In vooral de verschillende polders zijn er al wat voorbereidingen getroffen voor de optocht die later deze maand zou moeten plaatsvinden. Het bestuur van SCV Chandeni hiermee geconfronteerd, gaf DBS te kennen dit jaar niks te zullen organiseren.

Divalifakkeloptocht - Nickerie.Net archieffoto 2006

De voorzitter van SCV Chandeni, Persad S. Algoe, geeft als reden aan dat men teleurgesteld is over de uitspraken van een prominente politicus. Deze zou de organisatie Chandeni zwaar hebben aangevallen, als zou zij eerder met een andere organisatie uit Paramaribo in Nickerie activiteiten hebben georganiseerd. Volgens de politicus was dit buiten de orde en mocht dat helemaal niet buiten de bestuursdienst om. Algoe zegt dat er zwaar hieraan is getild binnen zijn organisatie en het besluit is genomen om geen activiteiten dit jaar te ontplooien.
Algoe zegt het jammer te vinden, maar vindt dat uitspraken afkomstig uit de politieke sfeer, culturele zaken hebben aangetast. Algoe, die de naam van de politicus niet wilde noemen, zei niks tegen hem te hebben, maar dat het beter is als mensen weten dat de “play ground” vrij is voor elke organisatie om te gaan organiseren. Uit archiefmateriaal blijkt dat de Chandeni-voorzitter doelde op de uitspraken gedaan door het DNA-lid drs. Krish Matai tijdens de prijsuitreiking van een georganiseerde tekenwedstrijd.

 Matai heeft op die bewuste dag, duidelijk zijn misnoegen geuit over SCV Chandeni, die samen met de Culturele Unie Suriname een activiteit had ontplooid. Volgens Matai was dit buiten de orde en mocht zulks helemaal niet gebeurd zijn. Matai gaf ook te kennen dat hij dit afkeurt en dat zulks zich nimmer moest herhalen. Uit woorden van het DNA-lid Matai was te halen dat er een speciale commissie in het leven was geroepen door de dc, om zaken te organiseren en dat niks buiten de commissie om moest plaatsvinden.
Verder blijkt uit informatie dat de Chandeni-voorzitter ook zitting had binnen de commissie die officieel door de dc was geďnstalleerd. SCV Chandeni heeft de afgelopen jaren haar stempel gedrukt binnen de gemeenschap bij de organisatie van verschillende culturele activiteiten, waaronder de jaarlijkse Divali fakkeloptocht. In de wandelgangen worden er wel namen genoemd van andere culturele verenigingen, die mogelijk de organisatie op zich willen nemen, maar het staat nog niet vast wie het zal doen. Het is twijfelachtig of de jaarlijkse Divali fakkeloptocht, die behoorlijk wat volk op de been brengt, nog door zal gaan.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

04-10-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics