Nickerie.Net, dinsdag 07 oktober 2008


Nieuw bestuur voor rijst onderzoeksinstituut SNRI

07/10/2008

Paramaribo - Minister Stanley Raghoebarsingh van Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV) heeft gisteren een nieuw bestuur geÔnstalleerd voor de Stichting Nationale Rijst Onderzoeksinstituut (SNRI). Het nieuw bestuur valt onder leiding van Inder Rambharse die Carel Alvares, die onder de vorige regering is benoemd, vervangt. Hiervan maakte het ministerie melding gisteren middels een persbericht. De zittingstermijn van drie jaar van het vorig bestuur was verstreken.

Foto LVV collectie) Minister Stanley Raghoebarsingh van Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV) met de nieuwe bestuursleden van de SNRI.

Het SNRI bestaat al 20 jaar en kende, volgens LVV-woordvoerster Shanti Shiamrai, goede ontwikkelingen onder leiding van Alvares in de afgelopen zes jaar. Ondermeer, is er goed werk verzet bij het Anne van Dijk Rijst Onderzoekscentrum (ADRON), een werkarm van de SNRI.

Intensieve voorlichtingscampagnes naar rijstboeren toe hebben volgens Shiamrai geresulteerd in efficiŽntere productie. Verder zijn sommige van de betere zaaizaad lijnen in die periode door ADRON geproduceerd ten behoeve van de sector. Er is ook veel onderzoek verricht naar nieuwe rijstrassen, alsook ziektekiemen die die de rijstbouw teisteren. Het nieuw bestuur zal de komende drie jaar verdere leiding geven aan de SNRI en bestaat verder uit Alies van Sauers, Ronny Asabina, Caroline Rahan, Agnes Blijer en Nandoe Bihari.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

07-10-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics