Nickerie.Net, maandag 06 oktober 2008


Paul Somohardjo: ‘Wij bedrijven geen politiek met Bigisma Dey’

Asha Chaturi, 06/10/2008

NIEUW-NICKERIE - Pertjajah Luhur-voorzitter Paul Somohardjo spreekt tegen dat zijn partij met het organiseren van de Bigisma Dey politiek bedrijft. “Geenszins, we bedrijven geen politiek met deze dag”, zegt hij aan dWT. “We zien het alleen als onze plicht om ouderen de aandacht te geven die ze verdienen.” De kosten voor de organisatie in Nickerie zijn geraamd op SRD 60.000. Komende zondag wordt op Colakreek wederom een Bigisma Dey gehouden, dit keer voor seniore burgers van de overige districten.

Enkele Bigisma gooiden de benen los met de voorzitter Paul Somohardjo.-.

Volgens Somohardjo is bewezen dat PL zonder Nickerie sterk genoeg is. Daarmee verwijst hij naar de afgelopen verkiezing waar zijn partij geen enkele zetel in het rijstdistrict heeft behaald en toch regeermacht verwierf. Meer dan 1200 seniore burgers uit Nickerie en Coronie hebben zaterdag geparticipeerd in de Bigisma Dey in Nickerie. Hen is door Somohardjo voorgehouden dat PL en zijn partners hun best doen om het land tot ontwikkeling te brengen. Zo doet het ministerie van Openbare Werken zijn uiterste best om alle wegen in Nickerie begaanbaar te maken.

Hij riep de seniore burgers op om samen te bundelen om ontwikkeling te brengen in het land. Parlementariër Kries Matai (VHP/NF) zegt het bijzonder te vinden dat zo een dag georganiseerd is. “Wij moeten eerbied en waardering hebben voor de ouderen en hun dankbaar zijn”, aldus Matai. De seniore burgers zijn per bus opgehaald. De groep is voorzien van eten en drinken en werd beziggehouden met verschillende optredens waaronder zang, dans, muziek en djarang kepang. Zij kregen elk ook een pakket mee naar huis waarin 4 kg rijst, een liter olie, aardappelen, suiker, uien en een pak thee zat. Net als alle andere ouderen is ook Willem Esseboom (82 jaar) bijzonder blij met deze dag. Hij heeft genoten en is vooral blij met het pakket. Esseboom hoopt dat meer van zulke dagen voor de ouderen georganiseerd zullen worden. .-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

04-10-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics