Nickerie.Net, donderdag 09 oktober 2008


24.000 euro voor vrouwenproject in Nickerie

Eric Mahabier, 08/10/2008

ROTTERDAM - Op het awardsgala van de verkiezing van de Nederlandse Zwarte Zaken Vrouw voor 2008 afgelopen zaterdag is 24.000 euro gedoneerd voor het opzetten van een bananen- en peperverwerkingsbedrijf in het district Nickerie.

Surinames ambassadeur Urmila Joella Sewnundun (midden), en Seva Network Foundation directeur Radj Bhondoe (rechts) en Maritsa Russel van de vrouwenbusinessclub ZZVN (links) bij de symbolische overhandiging van het geldbedrag.(dWT foto/ Eric Mahabier) .

De businessclub Zwarte Zaken Vrouwen Nederland, die het gala organiseerde, heeft het project uit Suriname geselecteerd ter ondersteuning van vrouwengeorienteerde activiteiten. Er is door middel van fundraising 12.000 euro opgehaald door de vrouwen businessclub. Dit bedrag is verdubbeld door SEVA Network Foundation. SEVA is een internationale organisatie voor ontwikkelingssamenwerking die zich laat inspireren door Hindoewaarden.

De keuze voor het project is gemaakt door de Surinaamse ambassade in Den Haag, Nederland. De Women's Business Group Foundation en de Stichting Het Moederhart-Nickerie hebben zich ten doel gesteld dat met dit project jongeren (drop-outs) en achtergestelde vrouwen zich binnen een korte tijd duurzaam economisch kunnen versterken, gericht op zelfwerkzaamheid en inkomensonafhankelijkheid. Dit door als leverancier of als verwerker van bananen of peper een inkomen te genereren. Verder zal zorg worden gedragen voor training en begeleiding van deze doelgroep.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

08-10-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics