Nickerie.Net, dinsdag 14 oktober 2008


OW reconditioneert  Sabannaweg in de oostelijke polders

Nickerie - Het Ministerie van Openbare Werken Sektie Nickerie heeft een aanvang gemaakt met het rehabiliteren van de Sabannaweg in de oostelijke polders. Deze kleiweg valt onder het beheer van het Ministerie van Regionale Ontwikkeling. De openbare inschrijving van dit projekt vond plaats op 10 december 2007 en de contractondertekening op 08 augustus 2008. Vanwege slecht weer en hoog waterstand in de irrigatieleiding kon er het werk niet eeder worden aangevangen.

De lengte van deze weg bedraagt ongeveer 2km. In het gemaakte wegcunet zal 60 cm klinkzand en 15 cm schelpzand verwerkt worden. Dit werk is gegund aan de aannemer M.Goedar en moet binnen 50 werkbare werkdagen worden opgeleverd. De sabannaweg is een kortere verbindingsweg naar de Ataoellahweg. Als deze weg af is hoeven de buurtbewoners geen omweg van te maken via de Fredericiweg (15 km minder rijden). Dit is een enorme besparing van tijd en dure brandstof.

Het ministerie van O.W heeft op 27 augustus 2008 ongeveer 2 km aan wegen in wooncentrum Groot Henarpolder serie 12 die ook onder het Ministerie van Regionale Ontwikkeling valt, structureel aangepakt. Verder is ook de kleiweg die leidt naar het gebied waar de occupanten van de V.H.P. moeten verhuizen aangepakt.

Danny Jibodh

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

14-10-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics