Nickerie.Net, dinsdag 14 oktober 2008


Ontgroening voor nieuwe VOS studenten in Nickerie

Nickerie - De traditionele ontgroeningsdagen voor nieuwe middelbare schoolstudenten in Nickerie is afgelopen donderdag van start gegaan. Meer dan 250 nieuwelingen participeren gedurende drie dagen met de activiteiten en de opdrachten die zij voorgeschoteld krijgen van hun groepsleider. VWO/HAVO directeur Nino C. Tjon A Njoek zei in gesprek met DBS dat de start redelijk tot goed te noemen is.

Hij merkte dat zowel bij de eerste als bij de tweede dag, de participatie en sportiviteit enorm leeft bij de groentjes. Ook zei Tjon A Njoek dat de nieuwe leerlingen enthousiast zijn en zich goed houden aan de gestelde regels tijdens de ontgroeningsactiviteiten. De schooldirecteur gaf ook mee dat de geplande talentenjacht die reeds op dag 1 zou worden uitgevoerd, vanwege regenval pas gistermiddag heeft plaatsgevonden. Dit gebeurde bijna simultaan met een Cook-out party waaraan zowel docenten als studenten mee hebben gedaan.

Tjon A Njoek zegt dat de ontgroening op zijn school zoveel als mogelijk een educatief karakter draagt en anderzijds er ook wordt gewerkt aan een fundraising. Met alle beetjes willen zij van start gaan met de renovatie van de gymzaal van de school. Gedurende de ontgroeningsdagen gaan de studenten ook op bedeltoer om zo wat in het laatje te brengen. De officiŽle doping van de VWO/HAVO studenten tot volwaardige middelbare scholieren wordt zaterdagmorgen gedaan. De nieuwelingen zullen in een speciale zwembad dat voorzien zal zijn van een rode kleurstof gedoopt worden. Tjon A Njoek vulde aan dit stukje bij dat dit alvast in het teken ligt dat er verlangens zijn om de naam van de school om te gooien in Scholengemeenschap Rode Ibis. Gekozen is voor deze naam, omdat deze vogels behoren tot een van de zwaar beschermde diersoorten in ons land en dat Nickerie met name in het Bigipangebied de vogels er ook wonen.

Waarom de naamsverandering, gaf Tjon A Njoek aan dat er steeds een verwarring ontstaan tussen zijn school en dat van de Kweekschool en het IMEAO die op een ander complex staat gevestigd. Ten aanzien van de naamsverandering zegt de schooldirecteur dat er nog officieel gereageerd moet worden vanuit het Ministerie van Onderwijs. Groentjes van de Kweekschool en het IMEAO hebben gisteren hun activiteiten gehouden te Southdrain op het complex van DNA lid Rachied Doekhie. Behalve zang dans en toneel hebben de groentjes ook meegedaan aan een speurtocht in dat gebied.

Danny Jibodh

Note: Nickerie.Net brengt een dezer dagen een complete photo gallery van de ontgroeningsweek online.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

14-10-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics