Nickerie.Net, dinsdag 14 oktober 2008


ParlementariŽr Ramdien: ĎNaamsverandering DC Roblesplein zal niet van leien dakje gaaní 

Geplaatst: 14/10/2008

Nickerie -  Tijdens een bijeenkomst in Nickerie, waar minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken ook aanwezig was, werd door het DNA-lid HarriŽt S. Ramdien gepleit voor behoud van de naam van DC Roblesplein, dat ook wel bekend staat als het 1 Juli Plein. Naar zeggen van Ramdien is de naam ingeburgerd en zal een naamsverandering niet van een leien dakje gaan. Over de officiŽle naamgeving zijn er nog twijfels. Vanuit het ministerie is het niet zeker of de naam bij resolutie daadwerkelijk DC Roblesplein is. Minister M.Hassankhan zegt dat de status van dit plein onderzocht zal worden en vervolgens adviezen zullen worden uitgebracht.

In de maand september heeft de bestuursdienst het naambord laten weghalen. Igion Koulen beweert dat het plein door hem werd onderhouden. Echter was hij op gegeven moment niet meer in staat het te doen en vroeg assistentie aan OW en Milieubeheer. Het verwijderen van het naambord is niet in goede aarde gevallen bij de familie Robles. De opgegeven reden was namelijk dat de familie zich niet aan haar woord heeft gehouden om de plein te onderhouden. Ramdien liet verder weten dat ook gekeken moet worden waarom in bepaalde woongebieden de straten tot op heden niet zijn voorzien van duidelijke straatnaamborden. Ramdien vindt dit van essentieel belang. Als voorbeeld haalde zij aan de wegen in het zwembadgebied.

Ramdien zegt dat er nog meer woongebieden zijn waar nooit straatnaamborden geplaatst zijn. Minister Maurits Hassankhan heeft tijdens zijn bezoek aan Nickerie gezegd dat er alles aan wordt gedaan om alle straten uiteindelijk te voorzien van duidelijke officiŽle straatnaamborden.
Bewoners in het zwembadgebied menen dat de omissie de schuld is van het DNA-lid Carmelita Ferreira, die dit gebied allang vergeten is. Gezegd wordt dat vooral de postbode veel problemen heeft om mensen te lokaliseren. Zij hopen dat de minister zijn belofte voor de verkiezingen van 2010 nakomt en de straten een naam krijgen.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

14-10-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics