Nickerie.Net, dinsdag 14 oktober 2008


Stadsverfraaiing Nickerie stappen dichterbij
Geplaatst: 14/10/2008

Nickerie -  Minister Maurits Hassankhan vertoefde het afgelopen weekeinde weer in het westelijk grensdistrict om verfraaiingsactiviteiten meer vorm te geven. Zo is aangegeven dat woensdag twee projecten door de RvM zijn goedgekeurd om uitgevoerd te worden in Nickerie. Hassankhan heeft continuerende gesprekken gevoerd met actoren binnen de Nickeriaanse samenleving omtrent de uit te voeren plannen.

Het DC Roblesplein, welke staat op de hoek van de Waterloostraat en de Frederiweg, zal zodanig verfraaid worden dat de stedelijke kwaliteit verhoogd zal worden. Het plein met een grootte van 52 m x 44 m zal o.a. voorzien worden van groen en zal er een ooglijke speelplaats op het plein worden gecreŽerd. Het plein zal verder voorzien worden van een goede omheining, compleet met poorten en allerhande voorgeselecteerde speeltoestellen voor de jeugd. Ook is aangehaald dat de Achterdam een behoorlijke facelift zal ondergaan. Het planten van sierplanten en ander groen, behoort tot de plannen. Minister Hassankhan wenst het volk van Nickerie hierin te betrekken. Hij gaf aan dat hij open staat voor ideetjes, die verder zullen worden bestudeerd door deskundigen.

De geraamde kosten voor verfraaiing en inrichting ligt bij de SRD 183.000. Kenneth Donk, voorzitter van de STWS, juicht het initiatief toe en zegt dat waar mogelijk zeker de nodige ondersteuning gegeven zal worden. Voor eind van dit jaar moeten de projecten helemaal afgerond zijn, waarna er naar andere delen van het district gekeken zal worden. Het district Nickerie raakt steeds meer in de belangstelling en wordt vaker als vakantiebestemming aangedaan door toeristen.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

14-10-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics