Nickerie.Net, vrijdag 17 oktober 2008


Apoera verstoken van telefoonverkeer
Geplaatst: 17/10/2008

Nickerie -  Het Inheemse dorp Apoera is vanaf afgelopen vrijdag verstoken van telefoonverkeer, betreurt dorpskapitein Carlo Lewis. De dorpsbewoners zijn als gevolg hiervan ernstig verhit. Het dorp is letterlijk geďsoleerd. Bellen lukt helemaal niet, zowel het gsm-verkeer als de huistelefoon is gestremd. Ook het internetverkeer is verhinderd.

Lewis bevond zich gisteren in Paramaribo. Het Telecommunicatiebedrijf Suriname, Telesur, is op de hoogte gebracht van deze verwikkelingen. De dorpsbewoners zitten dan ook reikhalzend uit te kijken naar het moment waarop zij weer bereikbaar zijn voor de rest van de wereld via het telefoonverkeer.

Twee tot drie maanden geleden bevond zich een delegatie van Telesur in het dorp. ‘Daar hebben zij ons uitgelegd dat het telefoonverkeer verbeterd zal worden. Zo zal een andere mast gebouwd worden voor het verbeteren van de reikwijdte. Telesur was ook hier voor het verkopen van cellulairs aan de dorpsbewoners’, gaf Lewis aan.

De dorpsbewoners maken zich ook ernstige zorgen over het mogelijk voorkomen van kwik in het rivierwater. Zij willen dat er zo spoedig mogelijk een onderzoek wordt ingesteld naar kwikvoorkomens in het water. ‘In dit gebied wordt er geen goud gewonnen. Toch maken wij ons zorgen, omdat wij van de visvangst leven.’


Asha Bhagwat

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

16 -10-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics