Nickerie.Net, zondag 19 oktober 2008


Seksueel misbruik minderjarigen houdt aan

Paramaribo / Nickerie - Kinderen in Suriname worden nog steeds blootgesteld aan seksueel misbruik. Bij de politie zijn de afgelopen maand diverse meldingen gedaan van zowel meisjes als jongens tussen 10 en 16 jaar die door voornamelijk huisgenoten zijn aangerand.

In een bordeel in Nickerie trof de politie de vorige week ook een zestienjarig Guyanees meisje dat prostitueerde. Ze blijkt illegaal in Suriname te vertoeven. De slachtoffers worden professioneel begeleid. De krant verneemt dat een veertienjarig meisje dat opnieuw seksueel was misbruikt, ook de afwijzing van haar moeder moet verwerken. Het kind was op haar vierde al door haar opa aangerand, kreeg daarna begeleiding van de Stichting voor het Kind, maar onderging dit jaar hetzelfde lot. Deze keer is haar stiefvader de vermoedelijke dader. Moederlief echter schoof de schuld van het gebeurde in de schoenen van haar dochter. Stiefvadertje zit in huis van bewaring.

In Nickerie zijn ook twee zusters van negen en tien uit het gezin gehaald, nadat zij door hun stiefvader seksueel waren misbruikt. Medisch is bewezen dat een twaalfjarige jongen is misbruikt, maar de dader is nog niet in beeld gebracht door de politie. Aangever van deze zaak was een oplettende agent.

Bij de jeugdrechter zijn woensdag twintig zaken uitgesteld, omdat rechter Cynthia Valstein-Montnor was verhinderd. De verwijten aan de jeugdigen varieerden van seksueel misbruik tot mishandeling en diefstal. Rechter Anand Charan, die waarnam, stelde de zaken uit. De jeugdzittingen worden nu permanent gehouden in Doorgangshuis Opa Doeli, dat tijdelijk ook de strafzittingen huisvest.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

16 -10-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics