Nickerie.Net, maandag 20 oktober 2008


Agent in Nickerie met coke doodgeschoten door collega's

PARAMARIBO (ANP) - Een politieagent die in het bezit was van een partij van 50 kilo coca´ne, is in district Nickerie op de vlucht doodgeschoten door collega's. Een medeverdachte is aangehouden. Het incident deed zich zaterdag voor in de rijstpolders van Nickerie. Voor het onderzoek heeft de politie van Nickerie versterking gekregen van een team agenten uit Paramaribo.

De politie handelde na een tip dat drugscriminelen een partij coca´ne vanuit Nickerie naar Paramaribo zouden vervoeren. Toen het latere slachtoffer merkte dat hij achtervolgd werd en zich van de coca´ne wilde ontdoen, reed hij in volle vaart door de polders.

Geopende kofferbak

De verdachte agent werd later aangetroffen naast de geopende kofferbak van zijn auto, waaruit hij al een plastic zak met coca´ne gegooid had. Hij trok zijn vuistvuurwapen om op zijn achtervolgers te schieten.

Zijn collega's waren hem echter te snel af en schoten gericht. In de omgeving werd nog een plastic zak met coca´ne gevonden. Voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de 'coca´neagent' diep in drugstransacties zat.

Update (maandag 20 October 2008):

De redactie van Nickerie.Net heeft inmiddels meer details gekregen over deze zaak.

Zaterdagochtend omstreeks 05:00 uur was de politie op het spoor gekomen van de vermeende drugstransport en werd de achtervolging ingezet in de omgeving van de Europolder. De om het leven gekomen agent was een zekere D., die in dienst was als recherche in Nickerie. Wat de lokale bevolking opviel over deze agent, dat hij in korte periode van zijn diensttijd  regelmatig wisselde van dure auto's. Hij reed in een geblindeerde Toyota Opa. In zijn gezelschap bevond ook een burger, een zekere G. uit Nickerie, die op de vlucht is aangehouden.

Meer details volgt ....

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Trouw

20 -10-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright ę 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics