Nickerie.Net, dinsdag 21 oktober 2008


Agent had coke met straatwaarde van 230.000 euro in bezit
Geplaatst: 21/10/2008

Nickerie - Zaterdagochtend is de politieman Carlos Detimo neergeschoten in de buurt van SBBS te Nickerie. Hij is dodelijk geraakt toen een van zijn collega's het vuur opende, nadat er vermoedelijk een twist zou zijn ontstaan bij de transport van 51 kilo cocaïne, welke vermoedelijk vanuit het buurland Guyana binnen was gebracht en afgeleverd zou worden in Paramaribo. Het voorval vond tegen zes uur in de ochtend plaats, nadat de politie informatie binnenkreeg van een vermoedelijke drugstransport en erop afging. Op gegeven moment zou de politie de verdachte zwarte personenwagen gestopt hebben, niet wetende dat Detimo een van de mannen was die zich met de transport bemoeide.

De 51 kilo cocaïne, die in het bezit van de 31-jarige politieman Carlos Detimo werd aangetroffen, vertegenwoordigt een straatwaarde van 230.000 euro oftewel SRD 884.000 in Suriname. De straatwaarde van een kilo coke in Suriname is ongeveer 4500 euro. In Nederland telt men tussen de 30.000 – 40.000 euro neer voor een kilo coke. De succesvolle drugsvangst van zaterdag door de politie, betekent dat drugsdealers in een keer 229.500 euro armer zijn geworden. Dat dit voorval zal leiden tot andere acties, staat als een paal boven water, aangezien in de drugswereld er geen genade bestaat.

Uit politiekringen is vernomen dat er over en weer is gesproken, maar dat dit plotseling escaleerde, met als gevolg dat Detimo dodelijk in de borstreek is geraakt en ter plekke het leven heeft gelaten. Een andere verdachte G. zag kans de rijstvelden in te vluchten. Kort daarna is het de politie gelukt deze verdachte te arresteren en mee te nemen voor verhoor. In de wagen heeft de politie na onderzoek 51 kilo aan coke pakketjes aangetroffen. Enkele meters verder werd eveneens een zak met coke aangetroffen. Dit is volgens de Nickeriaanse politie de grootste vangst voor dit jaar. Binnen het korps in Nickerie wordt het voorval ten zeerste betreurd.

Gewestelijke politiecommandant August Sabajo wilde heel weinig kwijt aan journalisten en verwees steeds voor details naar de landelijke politiepersdienst in Paramaribo. Wel liet Sabajo duidelijk weten dat rotte appels niet binnen het korps gewenst zijn. Over de werkelijke betrokkenheid van Detimo, wordt door de opsporingsambtenaren onderzoek gepleegd. Het lijk van Detimo, dat in eerste instantie voor obductie in beslag was genomen, is reeds vrijgegeven voor de teraardebestelling.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

21 -10-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics