Nickerie.Net, donderdag 23 oktober 2008


Kandhai voorstander beplanting zeedijk

23/10/2008

NIEUW-NICKERIE - OW-minister Ganeskoemar Kandhai is net als zijn collega Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken voorstander van het beplanten van de zeedijk in het rijstdistrict. Hiermee wordt de kustverdediging toeristvriendelijker. Echter zegt de bewindsman dat er nog geen toestemming hiervoor is, omdat er nog technisch onderzoek moet plaatsvinden. Ook gaat de bewindsman na wat de mogelijkheden zijn om de dijk te beplanten zonder haar te beschadigen.

Dagjesmensen zoeken verkoeling in het zoute water van de Atlantische Oceaan. Dit biedt echter weinig soelas, omdat er op de zeedijk op de achtergrond geen enkele beschutting is tegen de zon. De staat overweegt daarom de dijk te gaan beplanten.-dWT foto/Asha Chaturi .

Indien deskundigen zeggen dat beplanten wel mogelijk is, moet worden gezocht naar planten waarvan de wortels niet te diep de grond inboren. Bij de bouw van de kustverdediging is namelijk gebruik gemaakt van geotextiel, kunststofweefsels dat wordt toegepast in de waterbouwkunde voor filter-, verbindings- of ondersteuningsdoeleinden. Ook het plaatsen van tenten moet om dezelfde reden goed worden bekeken.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

23 -10-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics