Nickerie.Net, vrijdag 31 oktober 2008


GPK Sabajo liet zich informeren door Guyanese politie: Exact zes doden en twee overlevenden
Geplaatst: 31/10/2008

Nickerie -  Nadat de tragedie zich had afgespeeld op de Corantijnrivier op de Backtrack-route, heeft de politie van het gewest Nickerie geen minuut stilgezeten. Zo vertrok gewestelijke politiecommandant (GPK) August Sabajo eerder deze week naar Corriverton, Guyana, om zich in details te laten informeren door zijn Guyanese collega’s over het gebeurde. De GPK is meegegeven dat er zich acht personen aan boord hebben bevonden.

Volgens de Guyanese politiefunctionaris van Guyana, Henry Williams, moest de boot van bootexploitant Inderjeet “Roy” Ramdass tegen 18.45 uur vanuit het Corantijnstrand zijn vertrokken. Dit tijdstip is tegen de afspraken binnen het gedoogbeleid, dat geldt voor Back Trackroute. Boten mogen uiterlijk 17:00 vertrekken. Dit om de oversteek in daglicht te mogen maken. Vermoedelijk zou de boot aangemeerd worden bij de bootlanding van Ramdass. De Guyanese politie liet de GPK verder weten dat het ongeluk te wijten is aan het feit dat op gegeven moment, niet ver van de Guyanese oever, de propeller vast is komen te zitten in een visnet. Vervolgens zou de boot vanuit de achterzijde water hebben genomen, waardoor op dat moment er een paniekerige situatie aan boord ontstond en de boot omkantelde.

De motorist die een zwemvest aan had, wist uit ervaring dat de Guyanese oever niet ver meer was en wist na een hele tijd de oever te bereiken, waarna de politie te Corriverton werd ingeschakeld. Deze heeft op haar beurt de autoriteiten in Suriname ingeschakeld, waarna een zoekactie op touw werd gezet. Het Nationaal Leger werd ook ingeschakeld. Henry Williams deelde verder zijn ambtgenoot uit Suriname mede dat er exact zes doden zijn gevallen en twee de ramp hebben overleefd. Over een eventuele zevende dode kon de Nickeriaanse politie weinig kwijt en kon dit vooralsnog ook niet bevestigen. De inzittenden die het leven hebben gelaten zijn de booteigenaar Inderjeet Ramdass, Ena Hope, Bhagiloo Dropatie, Motiram Indranie, Henry Gonsalves en Sherry Gonsalves. De twee die de bootramp hebben overleefd zijn: Sherry Haynes en Owen Austin.


Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

31 -10-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics