Nickerie.Net, maandag 03 november 2008


Santokhi moet rectificeren inzake Biervliet

Ebu Jones, 01/11/2008

Paramaribo - Na NDP-leider Desi Bouterse moet nu ook justitieminister Chandrikapersad Santokhi door het stof voor smaad en laster. De bewindsman beschuldigde hoofdinspecteur George Biervliet in augustus tijdens een persconferentie publiekelijk van deelname aan drugsgerelateerde criminele activiteiten, en het zich ophouden met geregistreerde drugscriminelen op een drugslocatie. Kortgedingrechter Robby Rodrigues motiveert echter dat Santokhi de beschuldiging niet waar heeft gemaakt “en is eiser door deze uitspraken dan ook opzettelijk in zijn eer en goede naam aangetast en in zijn maatschappelijke reputatie geschaad”. De justitieminister moet daarom zijn braaksel inslikken en via alle dagbladen “op een in het oog springende plaats”, Radio Apintie, ABC-radio en Sky-Radio zich verontschuldigen, vonniste de magistraat.

“Laat dit een signaal zijn voor hen die denken ondergeschikten te beledigen zonder enig onderzoek of enige vorm van hoor en wederhoor te hebben gepleegd. Gelukkig dat wij in een rechtsstaat leven met onafhankelijke rechters”. Citaten van respectievelijk Santokhi en vicepresident Ramdien Sardjoe waarmee Biervliet triomfantelijk terugsloeg.

Kennelijk niets voelend om een dagelijkse dwangsom van SRD 10.000 per dag te betalen, liet Santokhi al snel na het vonnis, via zijn publiciteitsdienst weten, uitvoering eraan te zullen geven. “De Staat en/of de minister van Justitie en politie respecteert deze beslissing van de rechter. De onafhankelijkheid van de Rechterlijke Macht is één van de belangrijkste pijlers van de democratische rechtsstaat. De Staat en/of de minister van Justitie en Politie zal dan ook uitvoering geven aan het vonnis dat nog aan haar betekend moet worden”, reageert de bewindvoerder via zijn publiciteitsdienst. Hij benadrukt verder dat respect voor de beslissing van de onafhankelijke rechter door een ieder, ook de Staat, een voorwaarde is voor beleving van de democratische rechtsstaat.

Santokhi doet daarom een beroep op een ieder om de positie en de uitspraak van de Rechterlijke Macht “zowel in deze als andere zaken, altijd te eerbiedigen en te respecteren”. Biervliet zegt overigens overtuigd te zijn geweest dat het recht zou zegevieren, omdat hij niets verkeerd gedaan heeft. De uitspraak is een begin van zijn strijd naar gerechtigheid. Volgende week spant hij opnieuw een zaak aan tegen de Staat het Justitie om zijn ontheffing als hulpofficier van justitie en docent ongedaan te maken.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

01 -11-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics