Nickerie.Net, maandag 03 november 2008


Mid-Atlantische route in kamerdebat

Eric Mahabier, 03/11/2008

DEN HAAG - De Mid-Atlantische route, de vliegtarieven en de brandstoftoeslag die de KLM en SLM hanteren vormen onderdeel van de luchtvaartdebatten op woensdag 19 november in de Tweede Kamer. Emile Roemer van de Socialistische Partij (SP) zegt aan dWT dat hij ook aan orde zal stellen waarom er nog geen derde “onafhankelijke vliegmaatschappij” op de route Amsterdam-Paramaribo is gekomen. KLM is de moedermaatschappij van Martinair en hij betitelt deze daarom niet als een onafhankelijke vliegmaatschappij op deze route. Martinair is bovendien per 1 september gestopt op deze route.

Voorts komt ook aan de orde de uitsluiting van de Vereniging van Reizigers (VVR) en de ANWB van participatie in de Geschillencommissie. De VVR, de enige luchtvaart consumentenorganisatie maakt zich vanaf haar oprichting hard voor een nationale geschillencommissie voor luchtreizigers. Mede door inzet van de VVR komt nu die geschillencommissie, maar worden zijzelf (VVR en ANWB...red) uitgesloten van participatie. De geschillencommissie zal zich buigen over allerhande strubbelingen tussen reizigers en luchtvaartmaatschappijen. De VVR laat frequent haar stem horen over zaken die misgaan op de route Amsterdam-Paramaribo.

“Heel zorgwekkend”, noemt Roemer de uitsluiting van de VVR en ANWB. “Hoe kan je de VVR en de ANWB compleet negeren”, vraagt hij zich af. Het Tweede Kamerlid wil over deze kwestie over twee weken om meer duidelijkheid vragen aan minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat. Afhankelijk van het antwoord van de bewindsman zal Roemer een motie indienen om Eurlings te bewegen de VVR en de ANWB alsnog in de geschillencommissie op te nemen.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

03 -11-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics