Nickerie.Net, maandag 03 november 2008


Na 27 jaar weer landbouwtelling in Nickerie

Asha Chaturi, 03/11/2008

NIEUW-NICKERIE - ‘Tellen om agrarisch te plannen’ is de slogan voor de vijfde landbouwtelling die zaterdag in Nickerie is gestart. De laatste landbouwtelling is 27 jaar geleden gehouden. Het rijstdistrict staat bekend als een groot landbouwdistrict, wat volgens minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) de reden is waarom ervoor gekozen om daar de telling te beginnen.

LVV minister Kermechend Raghoebarsing doet de eerste telling.(dWT foto/Asha Chaturi).

De bewindsman heeft persoonlijk de eerste telling gedaan ten huize van Ramdas Jagesar in de Sawmillkreekpolder. Het district heeft 12.000 huishoudens waarvan 40 procent agrariërs zijn. Bij deze landbouwtelling zullen ongeveer 5.000 huishoudens worden meegenomen. Er komen vragen over grondsituatie, infrastructuur, machinepark, gebouwen en wat er geteeld en gekweekt wordt.

Dat er na 27 jaar weer een landbouwtelling komt, betekent volgens minister Raghoebarsing niet dat LVV geen statistieken heeft verzameld. Het departement is dagelijks in het veld bezig met voorlichters en statistiekopnemers, waaruit een beeld is verkregen van de staat waarin de agrarische sector zich bevindt. Met uitzondering van Paramaribo en het binnenland wordt in het hele kustgebied geteld. De bewindsman gelooft dat met deze telling er een behoorlijke dosis wetenschappelijke informatie vrijkomt. “Hiermee zal er een stevige fundament voor het te voeren beleid gemaakt worden.” De landbouwtelling wordt gedaan vanuit 51 telblokken, met 82 tellers en 19 supervisors. Censusleider is Anushka Ramjilal.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

03 -11-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics