Nickerie.Net, donderdag 06 november 2008


Brandstofprijzen naar beneden aangepast
Geplaatst: 06/11/2008

Paramaribo -  De maximumtarieven van brandstof voor november zijn duizelingwekkend verlaagd. Unleaded is met maar liefst 30% verlaagd en stevent af naar haar laagste niveau. Na de 100% verhoging van de brandstofprijs was de laagste prijs die voor unleaded werd genoteerd SRD 2,53 in februari 2007. De prijzen voor diesel zijn met 18% gedaald. Alle prijzen zijn beneden de SRD 3.

Minister Clifford Marica van Handel en Industrie (HI) zegt dat voor deze maand de prijzen voor Sol (Shell- en Esso servicestations) en Chevron (Texaco servicestations) afzonderlijk zijn vastgesteld. Bij die berekening is komen vast te staan dat op alle vlakken de brandstofprijzen van Chevron gunstiger zijn dan die van Sol. Volgens Marica heeft Sol de afgelopen maand wederom ongunstig ingekocht, waardoor haar prijs duurder is uitgevallen. Een liter diesel kost bij Sol servicestations SRD 2, 95, terwijl Chevron SRD 2,85 vraagt. Automobilisten die unleaded tanken zijn ook beter af bij Chevron, want een liter unleaded kost
SRD 2,63. Bij Sol moet 18 cent meer betaald worden, dus SRD 2,81

Marica zegt de overheid voorlopig de brandstofprijzen afzonderlijk zal blijven berekenen. Intussen heeft de Surinaamse Servicestations Exploitantenbond (SSEB) bij de minister geklaagd dat het huidig systeem in hun nadeel werkt. De bond wil weer terug naar de tijd waarbij één gemiddelde prijs werd vastgesteld. Indien dit niet mogelijk is, wil de bond dat op transactiebasis het tarief wordt aangepast. Dat betekent dat in een maandtijd tussen de drie en twee keren de brandstofprijs wordt aangepast. De HI-bewindsman zegt dat hierdoor de Surinaamse samenleving direct voor elke brandstofstijging en/of daling betaalt. En niet zoals het geval tot nu toe is, namelijk een maand daarna.

De brandstofprijzen voor de maand november

 

Sol

Chevron

Diesel

SRD 2, 95

SRD 2, 85

Unleaded

SRD 2, 81

SRD 2, 63

S. Unleaded

SRD 2, 86

SRD 2, 68

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

06 -11-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics