Nickerie.Net, donderdag 06 november 2008


Opnieuw internationale aanbesteding offshore blokken

Martin Redjodikromo, 05/11/2008

Paramaribo - Staatsolie houdt opnieuw een internationale aanbesteding, dit keer voor Blok 43 en Blok 44 in het westen van het Surinaams maritieme gebied. Het gaat om zogenaamde offshore concessies, waarvan één grenst aan Guyana. Het gezamenlijk oppervlak van beide blokken is meer dan 7.700 vierkante kilometer. “Het datapakket is verkrijgbaar voor 40.000 US dollar,” zegt Marny Daal-Vogelland, manager Exploratie en Productiecontracten van Staatsolie aan de krant.

De pakketten zijn vanaf 18 november te koop. Bij een succesvolle inschrijving, komt de bieder in aanmerking voor een productiedelingsovereenkomst. Hierin is onder andere vervat dat het bedrijf de exploratie doet, ontwikkeling en uiteindelijk de productie ter hand neemt van eventueel aan te treffen commercieel winbare olie- of gasvoorkomens.

De Staatsolie-topper weet op dit moment niet hoe de aanloop zal zijn, maar is optimistisch omdat bij eerdere aanbestedingen er zich altijd bedrijven hebben aangediend om voor een productiedelingsovereenkomst in aanmerking te komen. Daal-Vogelland, benadrukt dat toen Staatsolie begon met een productie van 200 vaten per dag, de zoektocht naar meer voorraden door de jaren ertoe heeft geleid dat er nu dagelijks 16.000 vaten wordt geproduceerd. “Maar onshore alleen is niet nodig”.

Dave Perkins van Murphy Oil deelt deze mening en toont aan dat er tussen Venezuela en het Amazonebassin wel oliebronnen in productie zijn. Het Guyanabassin is op dit punt nog maagdelijk en zijn er nog voldoende mogelijkheden voor exploratie. “Het gaat niet alleen om het vinden van olie of gas, maar dat die commercieel aantrekkelijk zijn om tot productie over te gaan”. De aanbestedingsronde duurt tot en met 19 mei 2009 en succesvolle inschrijvers zullen een maand daarna worden bekendgemaakt. Begin augustus volgend jaar moeten dan de productiedelingsovereenkomsten worden ondertekend.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

06 -11-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics