Nickerie.Net, vrijdag 07 november 2008


Aantal aanrijdingen Nickerie baart zorgen
Geplaatst: 07/11/2008

Nickerie -  Het aantal aanrijdingen dat op weekbasis in Nickerie plaatsvindt, verdient aandacht. Automobilisten die dagelijks deelnemen aan het verkeer, veroorzaken zelf gevaar op de weg met asociaal en roekeloos rijgedrag. Behalve de toename van het aantal voertuigen in het district, blijkt uit gesprekken dat weggebruikers de nodige verkeersregels niet in acht nemen, waardoor zij aanrijdingen veroorzaken. De politie van het gewest Nickerie wordt haast elke dag geconfronteerd met aanrijdingen die plaatsvinden in de binnenstad en daarbuiten.

Politiepersvoorlichter Shanti Raghoebier zei in een vraaggesprek met DBS dat afgelopen woensdag zeker drie aanrijdingen zijn genoteerd, die op verschillende tijdstippen hebben plaatsgevonden. Woensdagavond tegen half negen heeft de autobestuurder B.K. zijn wagen in een sloot bestuurd. Dit gebeurde op de hoek van de Waterloo- en de Achterdam bij het beschrijven van een bocht. Aan de Graderweg te Waldeck heeft de chauffeur van een personenwagen bij het inslaan in een inrit geen voorrang verleend aan een bromfietser, die als gevolg daarvan omver werd gereden.

Politievoorlichter Raghoebier gaf verder aan dat op dezelfde avond van woensdag, zich ook een aanrijding heeft voltrokken aan de Gemaalweg. Volgens de politie reed autobestuurder J.N. ook een inrit binnen zonder dat zij voorrang zou hebben verleend aan haar tegenligger die vanuit de tegenovergestelde richting reed. Het gevolg hiervan was dat de personenwagen waarin S.A. reed, in botsing kwam met het voertuig van J.N. Laatste kwam aanrijden vanuit de Rambaran Mishreweg. J.N. die reeds fout was, zag verder kans om na de aanrijding, achteruit te rijden, waardoor zij tegen een bromfiets opbotste en vervolgens in de trens belandde. Deze aanrijding leverde drie lichtgewonde slachtoffers op, die per ambulance werden vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Dr.L.Mungra Ziekenhuis. Na behandeling mochten zij huiswaarts keren. Beide voertuigen hebben aanzienlijke blikschade opgelopen. Ze zijn wel verzekerd. De chauffeurs zijn wel in het bezit van een rijbewijs. De botsing heeft plaatsgevonden ter hoogte van de EBS elektriciteitsmast # 36.

Gisterochtend net voor zonsopgang, belandde ook een pick-up met Guyanees kentekennummer in de trens. Dit vond plaats nabij de driesprong op de rijrichting Coronie Henar. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

07 -11-2008

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2008. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics